Bij een droge hoofdhuid komt het vaak voor dat je last hebt van witte schilfertjes, jeuk en een hoofdhuid dat strakker aanvoelt. Daarnaast kan je hoofdhuid er ook rood en schraal uitzien.

Oorzaken van een droge hoofdhuid

Een droge hoofdhuid kan verschillende oorzaken hebben. Voor je hoofdhuid is het niet altijd prettig om je haren te verzorgen met allerlei producten die chemische ingrediënten bevatten. Let goed op het label en vermijd producten met agressieve ingrediënten, hierdoor kan je hoofdhuid uitdrogen.

Hormonale disbalans, stress en verkeerde voeding kunnen ook de conditie van je huid, dus ook je hoofdhuid beïnvloeden. 

Heb je last van een droge huidaandoening, zoals eczeem of psoriasis, dan bestaat de kans dat je die ook op je hoofdhuid hebt. 

Tijdens de wintermaanden kun je vaker last hebben van een droge hoofdhuid, door de droge en warme binnenlucht van de verwarming die binnen aanstaat. Zet dagelijks je ramen open om een te droge binnenlucht te voorkomen.

Droge hoofdhuid en roos

Een droge hoofdhuid niet te verwarren met roos

Roos ontstaat doordat de hoofdhuidcellen sneller vernieuwen dan het normale proces. De oude huidcellen raken ook sneller los. Dit zijn kleine velletjes die eruitzien als licht gelige korrels die je ziet tussen de haren. 

Een droge hoofdhuid heeft dus niets te maken met het te snelle vernieuwingsproces van de hoofdhuidcellen.

Zo verzorg je een droge hoofdhuid

Je haarroutine vereist uitsluitend producten zonder schadelijke chemische toevoegingen. Gebruik milde shampoos die je haren en  hoofdhuid niet verder uitdrogen. 

Wil je een 100% natuurlijke reiniging voor je haren en droge hoofdhuid? Gebruik dan Ghassoul klei uit het Atlasgebergte. Een kleisoort die verzorgende en reinigende eigenschappen bevat.

Gebruik altijd na het wassen van je haren een voedende olie voor je hoofdhuid. 

Eventueel kun je ook onze natuurlijke African Black Soap gebruiken, deze heb je in vloeibare vorm maar ook in vaste vorm. Deze authentieke zeep uit Ghana bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zoals moringaolie, neemolie, kokosolie en shea butter die de haren ook hydrateren. Deze natuurlijke grondstoffen met voedende werking geven je droge hoofdhuid een boost.

Neemolie

Gebruik onze pure koudgeperste neemolie, neemolie staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. De olie is antibacterieel en schimmelwerend. Neemolie is een medicinale olie die een positieve werking heeft op droge huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Daarnaast voedt en herstelt de olie de huid. Masseer de olie naar behoefte op je hoofdhuid.

neem olie urban africa naturals

Pure Neemolie

LET OP! Neemolie heeft een aardse geur.

Na het wassen van de haren kun je ook Neemolie gebruiken, deze medicinale olie werkt niet alleen voedend en hydraterend maar is ook  jeukstillend. Je masseert de olie op je hoofdhuid en laat het intrekken, uitspoelen van de olie hoeft dus niet. 

Voor de haren kun je onze Shea hair butter gebruiken. Deze natuurlijke boter maakt je haren direct zacht en goed doorkambaar. De voedende ingrediënten zoals: castorolie en kokosolie zorgen ook voor versteviging van het haar en geven glans.

Voed regelmatig je hoofdhuid met een DIY haarmasker

Gebruik regelmatig een verzorgend haarmasker om de hoofdhuid te voeden. Onze  DIY haarmaskers bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Wat onze klanten zeggen
577 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.