Eczeem zalf

Eczeem zalf is goed om de symptomen van eczeem te onderdrukken en te verlichten. Echter zijn er diverse zalven met chemische toevoegingen die op de lange termijn zorgen voor meer schade aan je huid. Gebruik daarom altijd en uitsluitend een natuurlijke zalf op basis van ingrediënten uit de natuur zonder chemische toevoegingen.

In dit blog lees je alles over onze natuurlijke zalf, gemaakt van pure ingrediënten uit de natuur. Onze eczeem zalf is bewezen effectief op basis van de diverse reviews die wij ontvangen van onze klanten. Heel veel mensen hebben last van eczeem, vaak begint het al op jonge leeftijd. Het is een vorm van huiduitslag, wat gelukkig niet besmettelijk is. Het gaat bijna altijd gepaard met jeuk, roodheid en een extreem droge huid. Eczeem kan in bepaalde perioden optreden en weer verdwijnen. Het is voor wetenschappers en artsen nog een raadsel, zo ook het middel om het helemaal uit te roeien. Je kunt dus alleen de symptomen behandelen. Lees ook onze blog over de oorzaken van een droge huid.

Eczeem zalf op natuurlijke basis

Voor de behandeling van de eczeem symptomen is een zalf de basis. Deze zalf zorgt er voor dat je huid niet uitdroogt en dus vet blijft. Bij een droge huid heb je immers meer last van jeuk. Wij adviseren voor de behandeling van alle vormen van eczeem altijd een eczeem zalf op natuurlijke basis. Wij zijn al jaren producent van het best bewaarde geheim uit de natuur. Een eczeem zalf die 100% natuurlijk is, uitsluitend ingrediënten uit de natuur bevat en 0% chemische toevoegingen.

Neemzalf

Onze Neemzalf zorgt ervoor dat je huid langdurig vet blijft en niet uitdroogt. Deze eczeem zalf voedt en herstelt je huid. Het werkt ook jeukstillend en bacterieremmend. Onze eczeem zalf is gemaakt van pure Shea Butter en koudgeperste Neemolie uit Ghana. Ken je Neem (spreek uit: niem)? Neem staat bekend om de aardse geur, dus zo ook deze zalf. Het is een medicinale boom, die neemzaden bevat en groeit in tropische gebieden zoals: Afrika, India en Zuid Amerika. Twee belangrijke ingrediënten die allerlei voordelen hebben voor de huid. Deze ingrediënten nemen wij onder de loep, zodat je goed in beeld hebt wat je op je huid smeert en wat het effect daarvan is.

Neem zalf eigenschappen

Urban Africa Naturals eczeem zalf bevat twee pure natuurlijke ingrediënten uit de natuur. Boordevol therapeutische eigenschappen voor de huid en hoofdhuid:

Neemolie
Het belangrijkste ingrediënt van onze eczeem zalf is koudgeperste Neemolie. De eigenscheppen van deze pure olie zijn:

 • Rijk aan vitamines en onverzadigde vetzuren
 • Ontstekingsremmend
 • Schimmeldodend
 • Jeuk verlichtend
 • Parasieten- en insecticide dodend
 • Huid verzorgend bij huidontsteking, wonden en zweren
 • Huid regenererend

Shea Butter
In de eczeem zalf zit naast Neemolie ook ongeraffineerde Shea Butter. Ook een natuurlijk goedje dat een krachtige werking heeft op onze huid. Pure Shea Butter bevat alle eigenschappen om af te komen van een droge huid:

Vitamine A: zorgt voor huidherstel van huiduitslag, huidirritaties en wondjes, stimuleert celdeling van onze huid. Vitamine A verbetert de aanmaak van elastine en collageenvezels en vermindert grove poriën. Deze vitamine zorgt ook voor een goede balans van de talgproductie.
Vitamine E: een antioxidant die functioneert als krachtige huidbeschermer, één die ook vocht vasthoudt, waardoor je huid zacht en soepel aanvoelt.
Allantoïne: is een eiwit stof die genezingsprocessen van onze huid bevordert.

Wanneer gebruik je eczeem zalf

Je gebruikt onze eczeem zalf als je last hebt van eczeem of psoriasis met de volgende verschijnselen op de huid of hoofdhuid:

 • droge tot extreem droge huid
 • trekkerige huid
 • roodheid de huid
 • jeukende huid
 • schilfers
 • kloofjes of korstjes

Gebruik eczeem zalf

Haal met een houten spatel of schone vingers een kleine hoeveelheid zalf uit het potje, breng deze dun aan op de aangedane huid en het gebied erom heen.  Je zult merken dat de zalf verandert qua structuur als het in aanraking komt met je lichaamstemperatuur. De zalf wordt dan olieachtig, waardoor het makkelijker in de huid trekt. Masseer de Neem zalf zachtjes in de huid totdat het je huid in smelt. Bij voorkeur breng je Neem zalf aan op een schone huid, als je bijvoorbeeld net gedoucht bent, hierdoor staan je poriën open en trekt de zalf beter in.

De zalf is gemaakt van pure ingrediënten uit de natuur, waardoor zuinig in gebruik. Bewaar Urban Africa Naturals Neem Zalf altijd droog en koel. Tijdens warme temperaturen kun je het gerust in de koelkast bewaren.

Gebruik de zalf niet in combinatie met hormoonzalven of andere vaseline-achtige zalven, zo kun je de effectieve werking van de zalf op de lange termijn niet ervaren en beoordelen.

Eczeem Tips

Zoals ik al eerder aangaf, is het wondermiddel om eczeem volledig te elimineren nog niet uitgevonden, wel zijn de symptomen heel goed te behandelen met Urban Africa Naturals Neem zalf. Het is een huidaandoening wat veelal erfelijk is. Bij kinderen is de meest voorkomende vorm constitutioneel eczeem. Vaak reageert het lichaam overgevoelig op prikkels uit de directe omgeving en op bepaalde stoffen. Je kunt daarom letten op de volgende zaken:

 • Draag kleding met kwalitatieve stoffen zoals katoenen
 • Gebruik kantoenen beddengoed
 • Niet krabben op de huid en heb je toch de drang dan ga je wrijven op de eczeem plekken. Krabben verergert je eczeem huid.
 • Voorkom uitdrogen van je huid en hydrateer je huid voldoende
 • Ga niet te vaak en ook niet te lang in bad
 • Gebruik een natuurlijke zeep, op basis van oliën zoals African Black Soap
 • Vermijd zeep, badschuim en wasmiddelen met chemische ingrediënten
 • Knip je nagels kort, zo krab je je huid niet open
 • Bestel een krabpak of trek wanten aan voor je kind in geval van jeukende eczeem
 • Wees voorzichtig met hormoonzalven of corticosteroïden

Heb je extreem veel last van eczeem of psoriasis, dan kun je ook Pure Neemolie gebruiken. Gebruik deze olie nooit onverdund op de baby huid, daar is de olie krachtig voor. Voor baby’s altijd Neem zalf gebruiken. De aardse geur van Neem is hier ook aanwezig, na verloop van tijd is de geur weg, doordat de olie in de huid trekt. Altijd de flacon goed schudden voor gebruik.

Hormoonzalven

Corticosteroïden ook wel bekend als hormoonzalven zorgen voor onderdrukking van de ontstekingsprocessen in je huid en daardoor ook de verschijnselen van het eczeem. Echter is ook gebleken dat het gebruik van dergelijke zalven op de lange termijn desastreus zijn voor de huid. Zelf heb ik dat ruim 18 jaar geleden ook mogen ervaren. Mijn oudste dochter was geplaagd door eczeem en heb ik toen haar huidje driftig ingesmeerd met de hormoonzalf van de huisarts om de jeukende nachten door te komen. Binnen no time zag je positief resultaat, maar wat er na maanden gebeurde was niet fraai. Haar huid werd dunner en kreeg ze ook nog haren op de eczeemplekken. Gelukkig leeft ze nu al zeker 15 jaar eczeem vrij, af en toe een onderhoudskuurtje met onze zalf en onze populaire African Black Soap.

Bijwerkingen van Corticosteroïden kunnen zijn

• Couperose – de vaten worden wijder
• Atrofie – de huid wordt dunner
• Overmatige haargroei
• Striae – striemen op de huid
• De huid verandert van kleur, de huid wordt witter of donkerder

Heb je na het lezen van dit blogartikel nog vragen over onze Neem zalf, neem gerust contact met mij op of bestel direct een potje eczeem zalf.  Op werkdagen voor 15:00 uur bestelt is direct verzenden.

×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.