Eczeem natuurlijk te lijf met Neemzalf 

 

Eczeemzalf is goed om de symptomen van eczeem te onderdrukken en te verlichten. Er zijn echter diverse zalven met chemische toevoegingen die op de lange termijn zorgen voor meer schade aan je huid. Gebruik daarom altijd en uitsluitend een zalf op basis van ingrediënten uit de natuur zonder chemische toevoegingen. 

In dit blog lees je alles over onze zalf, gemaakt van pure ingrediënten uit de natuur. Onze eczeemzalf is bewezen effectief, dit blijkt uit de diverse reviews die wij ontvangen van onze klanten. Heel veel mensen hebben last van eczeem, vaak begint het al op jonge leeftijd. Het is een vorm van huiduitslag, dat gelukkig niet besmettelijk is. Het gaat bijna altijd gepaard met jeuk, roodheid en een extreem droge huid.

Eczeem kan in bepaalde perioden optreden en weer verdwijnen. Het is voor wetenschappers en artsen nog een raadsel, zo ook het middel om het helemaal uit te roeien. Je kunt dus alleen de symptomen behandelen. Lees ook onze blog over de oorzaken van een droge huid. 

Eczeemzalf op natuurlijke basis 

Voor de behandeling van de eczeemsymptomen is een zalf de basis. Deze zalf zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en dus vet blijft. Bij een droge huid heb je immers meer last van jeuk. Wij adviseren voor de behandeling van alle vormen van eczeem altijd een eczeemzalf op natuurlijke basis. Wij zijn al jaren producent van het best bewaarde geheim uit de natuur. Een eczeemzalf die 100% ingrediënten uit de natuur bevat en 0% chemische toevoegingen. 

Neemzalf 

Onze Neemzalf zorgt ervoor dat je huid langdurig vet blijft en niet uitdroogt. Deze eczeemzalf voedt en herstelt je huid. Het werkt ook jeukstillend en bacterieremmend. Onze eczeemzalf is gemaakt van pure Shea Butter en koudgeperste Neemolie uit Ghana. Ken je Neem (spreek uit: niem)? Neem staat bekend om de aardse geur, zo ook deze zalf. Het is een medicinale boom die neemzaden bevat en groeit in tropische gebieden zoals: Afrika, India en Zuid- Amerika.

Neemzalf bevat twee belangrijke ingrediënten die allerlei voordelen hebben voor de huid. Deze ingrediënten nemen wij onder de loep, zodat je goed in beeld hebt wat je op je huid smeert en wat het effect daarvan is. 

Neemzalf eigenschappen 

Urban Africa Naturals eczeemzalf bevat twee pure ingrediënten uit de natuur. Boordevol therapeutische eigenschappen voor de huid en hoofdhuid: 

Neemolie 

Het belangrijkste ingrediënt van onze eczeemzalf is koudgeperste Neemolie. De eigenschappen van deze pure olie zijn: 

 • Rijk aan vitamines en onverzadigde vetzuren 
 • Ontstekingsremmend 
 • Schimmeldodend 
 • Jeukverlichtend 
 • Parasieten- en insecticide dodend 
 • Huid verzorgend bij huidontsteking, wonden en zweren 
 • Huid regenererend 

Shea Butter 

In de eczeemzalf zit naast Neemolie ook ongeraffineerde Shea Butter. Ook een natuurlijk goedje dat een krachtige werking heeft op onze huid. Pure Shea Butter bevat alle eigenschappen om af te komen van een droge huid: 

Vitamine A: zorgt voor huidherstel van huiduitslag, huidirritaties en wondjes, stimuleert celdeling van onze huid. Vitamine A verbetert de aanmaak van elastine en collageenvezels en vermindert grove poriën. Deze vitamine zorgt ook voor een goede balans van de talgproductie. 

Vitamine E: een antioxidant die functioneert als krachtige huidbeschermer, één die ook vocht vasthoudt, waardoor je huid zacht en soepel aanvoelt. 

Allantoïne: is een eiwitstof die genezingsprocessen van onze huid bevordert. 

Wanneer gebruik je eczeemzalf

Je gebruikt onze eczeemzalf als je last hebt van eczeem of psoriasis met de volgende verschijnselen op de huid of hoofdhuid: 

 • droge tot extreem droge huid 
 • trekkerige huid 
 • roodheid  
 • jeukende huid 
 • schilfers 
 • kloofjes of korstjes 

Gebruik eczeemzalf 

Haal met een houten spatel of schone vingers een kleine hoeveelheid zalf uit het potje, breng deze dun aan op de aangedane huid en het gebied eromheen. Je zult merken dat de zalf verandert qua structuur als het in aanraking komt met je lichaamstemperatuur. De zalf wordt dan olieachtig, waardoor het makkelijker in de huid trekt. Masseer de Neemzalf zachtjes in de huid totdat het in je huid trekt. Bij voorkeur breng je Neemzalf aan op een schone huid, als je bijvoorbeeld net gedoucht hebt: hierdoor staan je poriën open en trekt de zalf beter in. 

De zalf is gemaakt van pure ingrediënten uit de natuur, waardoor het zuinig in gebruik is. Bewaar Urban Africa Naturals Neem Zalf altijd droog en koel. Tijdens warme temperaturen kun je het gerust in de koelkast bewaren. 

Gebruik de zalf niet in combinatie met hormoonzalven of andere vaselineachtige zalven, zo kun je de effectieve werking van de zalf op de lange termijn niet ervaren en beoordelen. 

Eczeem Tips 

Zoals ik al eerder aangaf, is het wondermiddel om eczeem volledig te elimineren nog niet uitgevonden, wel zijn de symptomen heel goed te behandelen met Urban Africa Naturals Neem zalf. Het is een huidaandoening dat veelal erfelijk is. Bij kinderen is de meest voorkomende vorm constitutioneel eczeem. Vaak reageert het lichaam overgevoelig op prikkels uit de directe omgeving en op bepaalde stoffen. Je kunt daarom letten op de volgende zaken: 

 • Draag kleding met kwalitatieve stoffen zoals katoen 
 • Gebruik katoenen beddengoed 
 • Niet krabben. Heb je toch de drang om te krabben, wrijf dan over je eczeemplekken. Krabben verergert je eczeemhuid. 
 • Voorkom uitdrogen van je huid en hydrateer je huid voldoende 
 • Ga niet te vaak en ook niet te lang in bad 
 • Gebruik een natuurlijke zeep, op basis van oliën zoals African Black Soap 
 • Vermijd zeep, badschuim en wasmiddelen met chemische ingrediënten 
 • Knip je nagels kort, zo krab je je huid niet open 
 • Bestel een krabpak of trek je kind wanten aan in geval van jeukende eczeem 
 • Wees voorzichtig met hormoonzalven of corticosteroïden 

Heb je extreem veel last van eczeem of psoriasis, dan kun je ook Pure Neemolie gebruiken. Gebruik deze olie nooit onverdund op de babyhuid, daar is de olie te krachtig voor. Voor baby’s altijd Neemzalf gebruiken. De aardse geur van Neem is hier ook aanwezig, na verloop van tijd is de geur weg, doordat de olie in de huid trekt. Altijd de flacon goed schudden voor gebruik. 

Hormoonzalven 

Corticosteroïden, ook wel bekend als hormoonzalven zorgen voor onderdrukking van de ontstekingsprocessen in je huid en daardoor ook de verschijnselen van eczeem. Echter is ook gebleken dat het gebruik van dergelijke zalven op de lange termijn desastreus zijn voor de huid.

Zelf heb ik dat ruim 18 jaar geleden ook mogen ervaren. Mijn oudste dochter werd geplaagd door eczeem en toen heb ik haar huidje driftig ingesmeerd met de hormoonzalf van de huisarts om de jeukende nachten door te komen. Binnen no time zag je een positief resultaat, maar wat er na een aantal maanden gebeurde was niet fraai. Haar huid werd dunner en ze kreeg ook nog haren op de eczeemplekken. Gelukkig leeft ze nu al zeker 15 jaar eczeemvrij, met af en toe een onderhoudskuurtje met onze zalf en onze populaire African Black Soap. 

Bijwerkingen van corticosteroïden kunnen zijn 

 • Coupe rose – de vaten worden wijder
 • Atrofie – de huid wordt dunner
 • Overmatige haargroei
 • Striae – striemen op de huid
 • De huid verandert van kleur, de huid wordt witter of donkerder

Heb je na het lezen van dit blogartikel nog vragen over onze Neemzalf, neem dan gerust contact met mij op of bestel direct een potje eczeemzalf. 

Ontdek plantaardige huidverzorging zonder chemische toevoegingen met 10% korting* gebruik code: blog. 

*Niet i.c.m. andere kortingscodes, en ook niet van toepassing bij aankoop van: cadeaukaarten, afgeprijsde artikelen en ons groothandel assortiment. 

Bronvermelding:

Pubmed.org, het Nationale bibliotheek van geneeskunde heeft een overzicht van alle klinische en wetenschappelijke studies over de werking van Neem bij mensen, dieren en planten.

 

Wat onze klanten zeggen
560 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.