In Marokko heb je naast Arganolie ook nog een ander wonder uit de natuur namelijk ghassoul klei uit het Atlasgebergte. Ben je dol op gezichtskleimasker dan is een gezicht kleimasker van ghassoul klei zeker een aanrader.

Gezicht kleimasker van ghassoul klei

Het is een natuurlijk veelzijdig masker die je thuis zelf binnen een handomdraai maakt met een van onze rijke oliën of je eigen pure ingrediënten die je vast en zeker in je keukenkast hebt liggen, denk aan appelazijn of olijfolie en natuurlijk kraanwater. Hiermee creëer je een puur gezichtsmasker of haarmasker dat perfect werkt tegen onzuiverheden en geeft de huid een hele mooie glow, maar ook voor glanzende haarlokken!

 

Ja ja, je leest het goed, dit zuiverend masker kun je dus zowel voor je huidje als je haren gebruiken. Ghassoul klei ook wel Marokkaanse klei genoemd werkt als een magneet voor onzuiverheden op de huid zoals puistjes, mee-eters en huidschilfers, maar ook voor de haren die een diepte reiniging nodig hebben als je de haren en hoofdhuid wilt ontdoen van vuil, haargel, haarlak en alle andere chemische stylingsproducten voor ons haar.

Je kunt de Marokkaanse klei met diverse toevoegingen aanmaken waardoor je iedere keer een andere werking hebt voor je huid en haren met hetzelfde klei. Verder in dit blog lees je meer over de aanmaak mogelijkheden en de toepassingen.

Hoe maak je een gezicht kleimasker van ghassoul klei aan?

Zorg voor de aanmaak van het kleimasker dat het niet in contact komt met metaal, dit heeft voor ghassoul klei en vele andere kleisoorten een negatieve werking op het effect van de klei.

Hoe maak je een kleimasker voor je huid?

Meng een eetlepel ghassoul klei met een twee lepels water en roer met een houten lepel of glazen spatel totdat je een glad mengsel krijgt. Voeg hierbij een paar druppels van je favoriete olie toe en daarna nogmaals mengen. Je gezichtsmasker is nu klaar voor gebruik. Breng het vervolgens aan op een gereinigde huid en laat het voor een kwartiertje ongeveer intrekken.

Let er wel op dat het masker niet uitdroogt op je huid of trekkerig aanvoelt, dit zorgt er juist voor dat je huid juist uitdroogt. Als je olie toevoeg aan je masker zul je daar minder last van hebben. Spoel hert masker vervolgens grondig af met lauw water en dep de huid droog. Hierna breng je een heerlijk shea butter product of natuurlijke olie aan ter verzorging van je huid.

 

Hoe maak je een kleimasker voor je haren?

Je kunt dezelfde stappen volgen als hierboven beschreven echter raden wij voor de haren appelazijn aan in plaats van water. Appelazijn heeft ook een reinigende werking en is goed voor de pH van je hoofdhuid en helpt ook opgehoopte restanten van wax en kalk goed verwijderen.

Dit masker wordt erg vaak gebruikt voor het reinigen van de haren en hoofdhuid als je niet zo goed tegen shampoo producten kan. Immers dit masker is mild en natuurlijk voor de hoofdhuid.

Het haarmasker breng je aan op de haren en hoofdhuid masseren bewegingen totdat alle haren en hoofdhuid bedekt zijn met het kleimasker.

Vervolgens bedek je het masker met een douchekap en spoel je het grondig uit na 10-15 minuten met lauwwarm water totdat je haren en hoofdhuid vrij zijn van kleiresten. Maak je haren handdoek droog en verwen je lokken en hoofdhuid met deze rijke natuurlijke voeding op basis van Shea butter en castorolie.

TIP

Je kunt met ghassoul klei ook een lichaamspakking maken, hiermee bedek je dus je hele lichaam met dit kleimasker, zo ervaar je ook je eigen hammam ritueel thuis.

Wat onze klanten zeggen
572 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.