Hoe wordt Shea Boter gemaakt?

Shea Boter wordt gemaakt door de vrouwen uit de Shea Butter Community’s in west Afrika. Het gebeurt handmatig en traditioneel, al eeuwenlang op ecologische wijze. Het maakproces is zeer arbeidsintensief. De Shea Butter vrouwen zijn er dagelijks mee bezig tijdens het Shea Butter seizoen.

De vrouwen community ‘s oogsten eerst gezamenlijk de rijpe Shea boter noten. Deze noten kraken zij met stenen, waarna zij de noten verbrijzelen, hierdoor ontstaat er vervolgens een fijne poeder. De poeder ondergaat het filterproces, hierdoor verwijdert men de  overgebleven vuilrestjes. De vrouwen brengen na de filtering de poeder aan de kook totdat de poeder een bruine pasta achtige substantie wordt.

zongedroogde shea noten

zongedroogde shea noten

Deze bruine substantie is de basis van ongraffineerde Shea Butter. Zij verzamelen de pasta in grote emaillen kommen om af te koelen om vervolgens met de hand geslagen te worden. De uitkomst is dan pure ongeraffineerde ivoorkleurige Shea Boter. Deze pure Shea Butter is verkrijgbaar in onze webshop.

shea noten aan de kook

shea noten aan de kook

Waarom Shea Boter kopen bij vrouwen coöperaties?

Door de aankoop van onze Shea Boter bij de vrouwen coöperaties steun je hele dorpen en gezinnen. De vrouwen werken hard om een bestaan voor hun gezinnen op te bouwen. Deze kinderen kunnen zo optimaal onderwijs genieten. In het noorden van Ghana vind je veel vrouwen coöperaties, waar de vrouwen gezamenlijk werken aan het vervaardigen van Shea Boter op ambachtelijke wijze. Bij deze coöperaties koop je altijd rechtstreeks fair trade. In dit blog lees je ook alles over de tips die wij delen voor de aankoop van echte Shea Butter.

Hoe gebruik je Shea Boter?

Ongeraffineerde Shea Boter is dus volledig natuurlijk en plantaardig. En nu ook erg populair onder de veganisten. Het is naast cocoa boter de meest natuurlijke verzorging voor onze huid en haren. Shea Boter ook wel Karite Boter genoemd wordt al eeuwenlang gebruik voor de verzorging en bescherming van onze huid en haren. Het is heel effectief bij het verlichten van diverse huidaandoeningen zoals: psoriasis, eczeem, striae, schaafwonden, brandwonden, de door zon verbrande huid en huidirritaties.

urban africa naturals psoriasis huid

Shea boter is dus een erg veelzijdig natuurlijk product voor tal van toepassingen op de huid. Daarnaast ook erg fijn voor mensen die last hebben van droog haar, hiervoor hebben wij een speciale Shea Butter Haar Cream ontwikkeld. Rijk aan voedende ingrediënten waar je haren blij van worden.

Gebruik code: blog en ontdek Shea Butter met 10% korting*.

*Niet i.c.m. andere kortingscode.

 

Wat onze klanten zeggen
518 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.