In dit blog belichten wij de natuurlijke behandeling van psoriasis, hierin komen de  de volgende onderwerpen aan bod:

• Wat is psoriasis?

• Hoe ontstaat psoriasis?

• Wat zijn de eigenschappen van psoriasis?

• Hoe behandel je psoriasis?

• Natuurlijke psoriasis behandeling

• Tips voor de psoriasis huid

 

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een afwijking van de huid. Het is een droge hoofdhuid- of huidaandoening, vaak is het chronisch of soms zelf aangeboren. Op de huid ontstaan witte schilfers met rode plekken en gaat het bijna altijd gepaard met hevige jeuk op de (hoofd)huid. Het is gelukkig geen besmettelijke aandoening.

Hoe ontstaat psoriasis?

Voordat wij dieper ingaan op het ontstaan van psoriasis kijken wij eerst naar het vernieuwingsproces van de huid. Normaal gesproken vernieuwt de huid zich regelmatig, er worden dus nieuwe huidcellen aangemaakt, waardoor de oude cellen automatisch afschilferen. Dit proces gebeurt ongemerkt, omdat onze huidcellen erg klein zijn. Het vernieuwingsproces van de huid duurt ongeveer 25 à 30 dagen.

Bij de psoriasis huid gaat het celvernieuwingsproces razendsnel, dit gebeurt gemiddeld om de 5 à 7 dagen, hierdoor worden de nieuwe cellen niet goed aangemaakt en sterven ze af. Door de snelle aanmaak van de huidcellen ontstaat er dus een dikke huidlaag van dode huidcellen. Deze dode cellen worden niet tijdig afgestoten waardoor een verdikte schilferige huid ontstaat met rode plekken die meestal erg jeuken.

De oorzaak van deze razendsnelle celvernieuwing is nog een raadsel. Medische onderzoekers en dermatologen vermoeden dat het immuunsysteem hierin een belangrijke rol speelt. Zij denken dat het immuunsysteem de eigen huidcellen aanvalt.

Wat zijn psoriasis eigenschappen?

De eigenschappen van psoriasis komen tot uiting op verschillende manieren. Je zult wellicht bij jezelf of bij mensen uit je directe omgeving de volgende symptomen ontdekken:

 • Verdikte huid met veel schilfering.
 • Grote / kleine dikke rode plekken met schilfering.
 • De plekken die nieuw ontstaan jeuken extreem veel.
 • De schilfers laten makkelijk los en zijn wit of zilvergrijs van kleur.
 • Psoriasis komt het vaakst voor op de hoofdhuid, ellebogen, knieën en handen.
 • Als de psoriasis plekken op de handen zitten, dan gaat deze aandoening ook vaak samen met een nagelafwijking, hierdoor ontstaan kloofjes bij de nagelriemen en kleine deukjes in de nagels.
 • Soms komen de psoriasis plekken ook voor in de lichaamsplooien, zoals: liezen, oksels, bilspleet en onder de borsten.

Hoe behandel je psoriasis?

Deze aandoening kun je op verschillende manieren behandelen, echter dan pak je alleen de symptomen aan. De verschillende behandelingen voor de (hoofd) huid zijn: zalftherapie, injecties of infuustherapie, lichttherapie en tabletten. Iedere huid reageert anders op de behandelingen en wat het beste bij je past is afhankelijk van de ernst van de psoriasis huid. Let er wel op dat er diverse nadelige gevolgen kunnen zijn bij de behandelingen en eventueel ook bijwerkingen.

Natuurlijke psoriasis behandeling?

Uiteraard kun je psoriasis symptomen ook op een natuurlijke manier behandelen, want deze aandoening geneest niet. De symptomen kunnen wel voor een lange periode wegblijven. Een goede psoriasis behandeling is bijvoorbeeld met 100% natuurlijke producten van Urban Africa Naturals. Denk aan Shea Butter en Neemolie als heilige graal. Deze twee grondstoffen zijn bewezen effectief als het gaat om de behandeling van droge huidaandoeningen, met name als psoriasis behandeling.

Neemolie en Neemzalf zijn gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten, die de huid langdurig vet houden, voeden en herstellen. Daarnaast werkt neem ook antibacterieel en is het jeukstillend. Onze Neemolie is puur zonder aanvullende middelen, waardoor zeer effectief. Je hebt er dus weinig van nodig. Een paar druppels smeer je uit op de aangedane plekken en vervolgens masseer je de olie in de huid. Heb je open wondjes, dan merk je dat het enigszins prikt.

De Neemzalf is pure Neemolie verrijkt met ongeraffineerde Shea Butter, het is ook een goede basis voor de hoofdhuid, de zeer gevoelige huid en de babyhuid.

De aardse geur van Neem is minder sterk in de Neemzalf. Alhoewel je na verloop van tijd bijna niets meer ruikt omdat onze Neem producten diep de huid indringen. Behandeling met Neemzalf of pure Neemolie helpt om de klachten effectief te verminderen.

Tips voor de psoriasis huid

Het is bekend dat mensen met extreme psoriasis zich schamen voor deze aandoening. Zo durven ze niet meer te sporten, te zwemmen of zelfs met mensen contact te maken. Merk je dat deze aandoening je leven beheerst, neem dan contact op met PN, de patiënten belangen organisatie. Tot slot nog enkele handige tips die hopelijk je leven of die van je naasten dragelijker kan maken.

 • Zorg voor een gezonde levensstijl en goede hygiëne. Eet gezond, gevarieerd en drink veel water.
 • Douche regelmatig maar niet te vaak en te heet, hierdoor droogt de huid uit. Gebruik bij het douchen altijd een natuurlijke zeep op oliebasis of eentje die lekker voedend is voor de huid, zoals onze Dead Sea Mud Soap. Droog altijd de huidplooien extra als die plekken aangedaan zijn.
 • Houd je huid altijd vet en gehydrateerd op een natuurlijke basis, bijvoorbeeld met pure Shea Butter. Deze is lekker dik en vet en bevat alles wat je huid nodig heeft om voor een langere tijd gehydrateerd aan te voelen.
 • Leef stressvrij of stressarm. Stress kan een hevige uitbraak veroorzaken.
 • Draag kleding gemaakt van natuurlijke materialen, waar je huid tegen kan. Dit geldt ook voor je beddengoed.
 • Nagels altijd kort houden, dat voorkomt beschadiging van de huid bij krabben. Probeer over de huid te wrijven in plaats van te krabben.
 • Met het bijhouden van een dagboek over je eetpatroon en leefwijze kun je ook bijhouden wanneer je een heftige uitbraak krijgt en zo achterhalen wat eventueel nadelig kan zijn tijdens je psoriasis behandeling.

Ontdek natuurlijke verzorging voor je huid met 10% korting* gebruik code: blog.

*Niet i.c.m. andere kortingscodes.

In de databank van Pubmed tref je alle informatie over klinische en wetenschappelijke studies wereldwijd van Neemolie en Shea Butter.

 

 

Wat onze klanten zeggen
560 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.