Pure Neemolie

Voordat ik verder ga met dit artikel over Pure Neemolie, wil ik nog even de uitspraak benadrukken. Neem spreek je uit als Niem. Zo makkelijk is het dus! Neemolie maken ze van de zaden van Neembomen. Neemolie heeft een sterke aardse geur en smaakt erg bitter. De Neemzaden bevatten vele gezonde vetzuren zoals stearinezuur, oliezuur, linoleenzuur, palmitinezuur en linolzuur.

De Neemboom groeit in subtropische klimaten, voornamelijk in Afrika, India en zuid Amerika. De boom heeft in de bloeifase kleine licht gelige bloemknoppen hieruit bloeien vervolgens groene Neemzaden.

Neemboom in Afrika

Heel vroeger was alleen de Neemboom uit India bekend maar al jaren staat ook de Neemboom in Afrika bekender als een geneeskrachtige boom. In de dorpen beschouwt men de boom als zeer waardevol doordat de boom een variatie aan geneeskrachtige eigenschappen bevat, daarom noemt men de Neemboom ook wel: de Village Farmacie (apotheek van het dorp). Je kan de schors, bast en bladeren als thee voor inwendige ontstekingen of virussen gebruiken.  De neemtakjes kan je gebruiken als natuurlijke tandpasta om de mondholte te reinigen en te ontdoen van bacteriën. De Neemzaden worden koudgeperst tot Neemolie. Deze krachtige olie gebruik je om allerlei huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, schaafwonden en insecten beten te bestrijden.

Neemolie in cosmeticaproducten

In Europa en Amerika is vooral de pure Neemolie erg populair, door middel van klinisch studies werd aantoonbaar gemaakt dat de Neemboom en de koudgeperste Neemolie een variatie aan geneeskrachtige eigenschappen bevat. Tegenwoordig is Neem erg populair in de cosmetica- en farmaceutische industrie. Cosmeticaproducenten verwerken Neemolie in veel verzorgende cosmetica producten zoals zepen, tandpasta, crèmes en huidoliën. De schors, bast, bladeren en zaden bevatten allemaal geneeskrachtige eigenschappen die van toepassing zijn op de mens, dier en planten en dus ook het milieu.

Pure Neemolie van Urban Africa Naturals

De koudgeperste Neemolie van Urban Africa Naturals is gewonnen uit de Afrikaanse Neemzaden. Door de koude persing is er nauwelijks hitte aan te pas gekomen tijdens het handmatige productieproces. Alle natuurlijke eigenschappen van de olie worden dus behouden. Neemolie is bitter, donkerbruin van kleur en rijk aan vitaminen en aminozuren. De olie heeft een lange houdbaarheid tot wel anderhalf jaar na aankoop. De typische aardse geur van Neemolie kan je niet als prettig ervaren. Urban Africa Naturals Neemolie is een natuurlijk biologisch en puur product, daar hoort dus een natuurlijke geur bij.

Onze telers in Ghana telen de Neembomen op biologisch wijze. Na het persen van de Neemzaden gebruiken zij de resten als compost om hun landbouwgrond rijker te maken. Het afval is dus een goede grondverbeteraar en biologisch afbreekbaar. Meer weten over pure koudgeperste Neemolie van Urban Africa Naturals. Bekijk alle informatie in onze webshop.

Waar kan je Neemolie voor gebruiken?

Neemolie kan breed worden ingezet voor allerlei aandoeningen en bestrijdingen. Hier de voornaamste op een rij;

Pure Neemolie voor de huid

 • Neemolie remt de groei van bacteriën af. Door de antibacteriële eigenschappen is het een goed toepasbaar ingrediënt in verzorgingsproducten gericht op huiduitslag, acne, psoriasis, eczeem en hoofhuidaandoeningen.
 • Neemolie is zeer effectief bij wondgenezing. Bij snij- en schaafwonden werkt Neemolie hellend en herstellend voor de huid. Daarnaast is de olie ook toepasbaar bij huid- en hoofdhuidirritaties en bij luieruitslag. Let wel op dat de pure koudgeperste olie nooit direct in contact komt met de babyhuid. Pure Neemolie is te krachtig voor de tere babyhuid. Dus altijd verdunt op de huid aanbrengen.
 • Neemolie staat bekend om het tegen gaan en remmen van schimmelgroei en schimmelvorming.
 • Neemolie is ook toepasbaar op de huid van dieren, met name huisdieren en veeteelt met huidaandoeningen zoals: vlooien en teken.

Pure Neemolie voor de haren

 • Neemolie bestrijdt dunner wordend haar en haaruitval. Neemolie is vaak een ingrediënt in shampoos tegen dergelijke aandoeningen. Smeer daarom ook Neemolie direct op de hoofdhuid en masseer het zachtjes in. Je voedt hiermee je hoofdhuid en maakt het weer gezond. Uit een gezonde hoofdhuid groeit weer gezond haar.

Neem gebruiken voor het lichaam (intern)

 • Door de krachtige antivirale eigenschappen wordt Neemolie gebruikt tegen vele tropische virussen en infecties.
 • Neemolie is een goede ontstekingsremmer bij pijnen aan de spieren en gewrichten.
 • Neemolie is een natuurlijk koortswerend middel dat effectief is tegen periodieke koorts en koortsverschijnselen.
 • Van de Neembladeren kan je Neemthee maken, diabetici gebruiken deze thee. De thee heeft eigenschappen die de bloedsuikerspiegel in ons lichaam verlagen. De thee heeft een bittere smaak, daardoor is het de juiste werking om de disbalans in ons lichaam weer op peil te brengen.
 • Neempoeder (fijngemalen gedroogde Neembladeren, bast en schors) heeft krachtige reinigende en zuiverende eigenschappen voor ons lichaam bij inname.
 • Neempoeder ontgift het bloed van onzuiverheden. Veelal staan deze inwendige onzuiverheden aan de basis van diverse huid- en lichaamsproblemen.

Pure Neemolie voor de tanden

 • Pure Neemolie kan je gebruiken als natuurlijke mondverzorging. Vaak is Neemolie of Neempoeder verwerkt in natuurlijke tandpasta.
 • Neemolie bestrijdt bacteriën in de mond en maakt het tandvlees weer gezond.
 • Gebruik de Neemtakken als tandenborstel en borstel zachtjes met een Neemtakje de tanden, kiezen en tandvlees. Hierdoor rem je de groei van bacteriën. De bittere smaak in de mond zal na verloop van tijd verdwijnen.

Pure Neemolie voor het bestrijden van insecten en ongedierte

 • Het klinkt misschien heel gek maar Neem kan je ook gebruiken als huishoudelijke pesticide en ecologisch bestrijdingsmiddel. Gebruik Neem in de tuin- en landbouw voor de bestrijding van insecten zoals bladluizen, mijten, teken en motten.
 • Neem maakt insecten niet resistent. Chemische insecten werende middelen maken insecten en ongedierte wel resistent. Boeren die Neem gebruiken hebben geen tot weinig last van insecten en ongedierte.
 • Muggen kunnen ook de geur van Neemolie niet verdragen. Smeer een beetje Neemolie op de huid en de muggen blijven uit je buurt. In de tropen is het een veelvoorkomende methode om muggen te weren op de huid.

Hoe gebruik je pure Neemolie?

 • Gebruik Urban Africa Naturals pure Neemolie altijd verdunt op de babyhuid. Voor de babyhuid adviseren wij Neemzalf, deze zalf is nu ook verkrijgbaar in onze webshop.
 • Smeer enkele druppels olie op de aangedane (hoofd)huid en masseer het zachtjes in.
 • Slik Neemolie bij gebruik tijdens gebitsreiniging niet door.
 • Bij inname altijd 1 theelepel per keer.

Wil je ook de pure Neemolie ervaren op de huid, bestel dan direct in onze webshop.

×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.