Inhoud:

 • Pure Neemolie
 • Neemboom in Afrika
 • Neemolie in cosmeticaproducten
 • Pure Neemolie van Urban Africa Naturals
 • Waar kun je Neemolie voor gebruiken?
 • Hoe gebruik je pure Neemolie?

Leestijd: 3-5 minuten

 

Pure Neemolie: doeltreffende alleskunner

Voordat ik verder ga met dit artikel over Pure Neemolie, wil ik de correcte uitspraak benadrukken. Neem spreek je uit als Niem. Zo makkelijk is het dus!

Neemolie wordt gemaakt door onze Ghaneze boeren van de Neemboom- zadenNeemolie heeft een aardse geur en smaakt erg bitter. De Neemzaden bevatten vele gezonde vetzuren zoals: stearinezuur, oliezuur, linoleenzuur, palmitinezuur en linolzuur.

De Neemboom groeit in subtropische klimaten;  voornamelijk in Afrika, India en Zuid- Amerika. De boom heeft in de bloeifase kleine licht gelige bloemknoppen, hieruit bloeien vervolgens groene Neemzaden.

 

Neemboom in bloeifase.

Neemboom in bloeifase.

 

Neemboom in Afrika

Vroeger was alleen de Neemboom uit India bekend, maar al jaren is de Neemboom uit Afrika meer bekend als een geneeskrachtige boom. In Afrikaanse dorpen beschouwt men de boom als zeer waardevol, doordat de boom een variatie aan geneeskrachtige eigenschappen bevat. Daarom noemt men de Neemboom ook wel Village Farmacie (apotheek van het dorp).

Je kunt de schors, bast en bladeren als thee voor inwendige ontstekingen of virussen gebruiken.  De neemtakjes kun je gebruiken als natuurlijke tandpasta om de mondholte te reinigen en te ontdoen van bacteriën.

De Neemzaden worden koudgeperst tot Neemolie. Deze krachtige olie gebruik je om allerlei huidaandoeningen zoals: eczeem, psoriasis, schaafwonden en insectenbeten te bestrijden.

 

Jonge Neemzaden.

Neemolie in cosmeticaproducten

In Europa en Amerika is pure Neemolie ook erg populair, door middel van klinische studies is aangetoond dat de Neemboom en de koudgeperste Neemolie een variatie aan geneeskrachtige eigenschappen bevatten.

Tegenwoordig is Neem een vaak gebruikt ingrediënt in de cosmetica- en farmaceutische industrie. Cosmeticaproducenten verwerken Neemolie in veel verzorgende cosmetica- producten zoals: zepen, tandpasta, crèmes en huidoliën.

De schors, bast, bladeren en zaden bevatten allemaal geneeskrachtige eigenschappen die van toepassing zijn op mens, dier en planten, wat het milieu allemaal ten goede komt.

Pure Neemolie van Urban Africa Naturals

De koudgeperste Neemolie van Urban Africa Naturals is gewonnen uit de Afrikaanse Neemzaden. Door de koude persing is er nauwelijks hitte aan te pas gekomen tijdens het handmatige productieproces. Alle natuurlijke eigenschappen van de olie worden dus behouden.

Neemolie is bitter, donkerbruin van kleur en rijk aan vitaminen en aminozuren. De olie heeft een lange houdbaarheid tot wel anderhalf jaar na aankoop. De typische aardse geur van Neemolie kun je als niet prettig ervaren. Urban Africa Naturals Neemolie is een natuurlijk biologisch en puur product, daar hoort een natuurlijke geur bij.

Onze telers in Ghana telen de Neembomen op biologische wijze. Na het persen van de Neemzaden gebruiken zij de resten als compost om hun landbouwgrond rijker te maken. Het afval is een goede grondverbeteraar en biologisch afbreekbaar. Meer weten over pure koudgeperste Neemolie van Urban Africa Naturals? Bekijk alle informatie in onze webshop.

Waar kan je Neemolie voor gebruiken?

Neemolie kan breed worden ingezet voor allerlei aandoeningen en bestrijdingen. De voornaamste zijn:

Neemolie voor (huis)dieren

Voor (huis)dieren kan neemolie als natuurlijk insectenwerend middel worden gebruikt om te voorkomen dat verschillende plagen, zoals teken en vlooien in contact komen met de vacht van deze (huis)dieren zoals katten, honden, paarden, cavias et cetera.

Smeer dagelijks licht het (huis)dier voorzichtig in met de pure olie, masseer de vacht krachtig in totdat het intrekt. Ook voor kleine wondjes op de dierenhuid is deze Azadirachta Seed Oil geschikt.

Pure Neemolie voor de huid

 • Neemolie remt de groei van bacteriën af. Door de antibacteriële eigenschappen is het een goed toepasbaar ingrediënt in verzorgingsproducten gericht ophuiduitslag, acne, psoriasis, eczeem en hoofdhuidaandoeningen.
 • Neemolie is zeer effectief bij wondgenezing. Bij snij- en schaafwonden werkt Neemolie helend en herstellend voor de huid. Daarnaast is de olie ook toepasbaar bij huid- en hoofdhuidirritaties en luieruitslag. Let wel op dat de pure koudgeperste olie nooit direct in contact komt met de babyhuid. Pure Neemolie is te krachtig voor de tere babyhuid. Dus altijd verdund op de huid aanbrengen, eventueel verdunnen of mengen met kokosolie voordat je het aanbrengt op de babyhuid.
 • Neemolie staat bekend om het tegen gaan en remmen van schimmelvorming op de huid.
 • Neemolie is ook toepasbaar op de huid van dieren, met name huisdieren en veeteelt met huidaandoeningen zoals vlooien, luizen en teken.

Pure Neemolie voor de haren

Neemolie bestrijdt dunner wordend haar en haaruitval. Neemolie is vaak een ingrediënt in shampoos tegen dergelijke klachten en hoofdhuidaandoeningen. Smeer daarom ook Neemolie direct op de hoofdhuid en masseer het zachtjes in.

Je voedt hiermee je hoofdhuid en maakt het weer gezond. Uit een gezonde hoofdhuid groeit weer gezond haar.  je kunt je hoofdhuid ook lekker verwennen met een D.I.Y scrub met neemolie. Klik hier voor de aanwijzingen.

Neem gebruiken voor het lichaam (intern)

 • Door de krachtige antivirale eigenschappen wordt Neemolie gebruikt tegen vele tropische virussen en infecties.
 • Neemolie is een goede ontstekingsremmer bij pijn aan spieren en gewrichten.
 • Neemolie is een natuurlijk koortswerend middel dat effectief is tegen periodieke koorts en koortsverschijnselen.
 • Van de Neembladeren kun je Neemthee maken, voor diabetici is deze thee een goede aanvulling. De thee heeft eigenschappen die de bloedsuikerspiegel in ons lichaam verlagen. De thee heeft een bittere smaak, daardoor heeft het de juiste werking om de disbalans in ons lichaam weer op peil te brengen.
 • Neempoeder (fijngemalen gedroogde Neembladeren, bast en schors) heeft krachtige reinigende en zuiverende eigenschappen voor ons lichaam bij inname.
 • Neempoeder ontgift het bloed van onzuiverheden. Veelal staan deze inwendige onzuiverheden aan de basis van diverse huid- en lichaamsproblemen.

Pure Neemolie voor de tanden

 • Pure Neemolie kun je gebruiken als natuurlijke mondverzorging. Vaak is Neemolie of Neempoeder verwerkt in natuurlijke tandpasta.
 • Neemolie bestrijdt bacteriën in de mond en maakt het tandvlees weer gezond.
 • Gebruik de Neemtakken als tandenborstel en borstel zachtjes met een Neemtakje de tanden, kiezen en tandvlees. Hierdoor rem je de groei van bacteriën. De bittere smaak in de mond zal na verloop van tijd verdwijnen.

 

Urban Africa Naturals Neembladeren

Gedroogde Neembladeren.

Pure Neemolie voor het bestrijden van insecten en ongedierte

 • Het klinkt misschien gek maar Neem kan ook worden gebruikt als huishoudelijke pesticide en ecologisch bestrijdingsmiddel. Gebruik Neem in de tuin- en landbouw voor de bestrijding van insecten zoalsbladluizen, mijten, teken en motten. Los hiervoor wat neemolie op in water in een plantenspuit, goed schudden en spuiten maar.
 • Neem maakt insecten niet resistent. Chemische insectenwerende middelen maken insecten en ongedierte wel resistent. Boeren die Neem gebruiken hebben geen tot weinig last van insecten en ongedierte.
 • Muggen kunnen ook de geur van Neemolie niet verdragen. Smeer een beetje Neemolie op de huid en de muggen blijven uit je buurt. In de tropen is het een veelvoorkomende methode om muggen te weren op de huid.

Hoe gebruik je pure Neemolie?

 • Gebruik Urban Africa Naturals pure Neemolie altijd verdund op de babyhuid. Voor de babyhuid adviseren wij Neemzalf, deze zalf is verkrijgbaar in onze webshop.
 • Smeer enkele druppels olie op de aangedane (hoofd)huid en masseer het zachtjes in.
 • Slik Neemolie bij gebruik tijdens gebitsreiniging niet door.
 • Bij inname altijd 1 theelepel per keer.

Wil je ook de pure Neemolie ervaren op de huid, bestel dan direct in onze webshop.

Gebruik code: blog en ontdek neem producten met 10% korting*.

*Niet i.c.m. andere kortingscode.

Bron:

Pubmed.org, Nationale bibliotheek van geneeskunde heeft een overzicht van alle wetenschappelijke en klinische studies over de werking van Neem bij mensen, dieren en planten.

Wat onze klanten zeggen
560 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.