Shea Butter alleen is niet genoeg om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Het kan wel je favoriete zonnebrandcrème een extra boost tegen de zon geven wanneer het afzonderlijk wordt aangebracht. Shea Butter heeft een SPF van maximaal 10.

Als je op zoek bent naar een zonnebrandcrème met breed spectrum bescherming, dan is Shea Butter een ingrediënt dat je waarschijnlijk in de ingrediëntenlijst wilt zien. Bovendien krijg je alle andere voordelen van Sheaboter met slechts één product, ook te gebruiken als After Sun.

Wat doet Vitamine D voor de huid?

Een beetje zon is goed voor iedereen. UV-licht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Dit is nodig voor sterke botten. Pas op voor teveel zonlicht, dit is schadelijk en kan de huid verbranden. Zonlicht bestaat onder andere uit ultraviolette stralen: UVA en UVB.

UVB dringt door tot in de bovenste laag (epidermis) van de huid. UVB verdikt de opperhuid. Dit beschermt de dermis (de diepe laag van de huid) tegen te veel blootstelling aan de zon. UVA bereikt de dermislaag en dringt diep door in de huid. Zonlicht bestaat voor meer dan 95% uit UVA en een klein percentage UVB.

Zonnebanken stralen voornamelijk UVA uit en weinig tot geen UVB. Zonnebanken hebben dus ongeveer dezelfde eigenschappen als natuurlijk zonlicht, dat ook nodig is om het lichaam goed te laten functioneren. De voornaamste is vitamine D.

Vitamine D is nodig voor sterke botten en een sterk immuunsysteem. Vitamine D wordt geproduceerd wanneer UVB-licht de huid raakt. Sommige huidaandoeningen verbeteren ook juist in de zomerlicht zoals psoriasis. Daarom worden ultraviolette stralen ook gebruikt bij de behandeling van sommige huidziekten, maar als de huid in korte tijd wordt blootgesteld aan te veel ultraviolette stralen, zal de huid verbranden. De huid wordt rood en pijnlijk. Soms krijg je zelfs blaren. Veel blootstelling aan de zon of het gebruik van een zonnebank, kunnen het risico op huidkanker verhogen.

 

Als de huid wordt blootgesteld aan veel UV-stralen, zal de huid ook sneller verouderen. Dit komt voornamelijk door UVA, deze beschadigt het elastische bindweefsel in de huid. Dit maakt de huid dikker en harder en veroorzaakt rimpels, verkleuringen, rode en bruine vlekken en een minder egale huidskleur. Hoe lichter je huidtype, hoe gevoeliger je bent voor deze veranderingen.

Hoe bescherm je jouw huid tegen UV filter:

  • Laat je huid tussen 11.00 en 15.00 uur niet onbeschermd in de volle zon.
  • Zorg voor extra bescherming in de vorm van Shea Butter, bijvoorbeeld als je dichter bij de evenaar en de bergen komt. Maar ook op water, sneeuw en zand.
  • Gebruik zonnebrandcrème van minimaal factor 15 bij voorkeur i.c.m. Shea Butter.
  • Vermijd zonnebanken.

 

Let op de kracht van de zon. Hoe sterker de zon, hoe groter de kans op verbranding. Op de website van het KNMI kun je zien wat de zonkracht van de dag is. Het is verstandig om de blootgestelde huid te beschermen met een zonnebrandcrème van minimaal factor 15. Een factor 30 is aan te raden voor kinderen tijdens vrije tijd en vakantie. Het is het beste om zonnebrandcrème op je huid aan te brengen nadat je jouw lichaam hebt ingesmeerd met ongeraffineerde Shea Butter voor extra bescherming voordat je je aankleedt. Zo voorkom je zonverbranding aan de randen van je kleding.

Breng minimaal een half uur voor het uitgaan genoeg zonnebrandcrème aan. Als je langer naar buiten gaat , is het verstandig om de crème om de twee uur op je huid aan te brengen. Ook is het belangrijk dat je het product na het zwemmen, zweten en afdrogen opnieuw aanbrengt.

Zonnebrandmiddelen blokkeren UVB-stralen en ook UVA-stralen en beschermen zo tegen huidbeschadiging en versnelde huidveroudering. Ze kunnen huidkanker en huidveroudering echter niet volledig voorkomen. Daar zijn verschillende redenen voor: niet alle vormen van huidkanker worden aangetast door UV-stralen.

Daarnaast zorgen deze middelen ervoor dat mensen langer in de zon blijven, waardoor de huid zonder dat dat te zien is, altijd een te hoge dosis UV krijgt. Huidveroudering wordt voornamelijk veroorzaakt door UVA-stralen. Let op: niet alle zonnebrandmiddelen beschermen goed tegen UVA.

Is Shea Butter ook goed als After Sun?

Een After Sun is bedoeld om te worden gebruikt na blootstelling aan de zon, dus het is geweldig voor het bestrijden van vervelende donkere vlekken en andere zonschade op de huid. After Sun zorgt voor een beschermende laag en zorgt voor herstel van lelijke vlekken die onder andere door zonnebrand op je huid zijn achtergelaten. Shea Butter bevat van nature vitamine A+E, wat probaat is voor het herstellen van huidcellen. 

After Sun in de vorm van Shea Butter bevat ook eigenschappen die bekend staan ​​om het bevorderen van een gezonde celgroei, waardoor je een gladdere huid krijgt zonder irriterende of schadelijke effecten.

Geniet lekker van de zon en de natuur!

 

 

 

Wat onze klanten zeggen
560 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.