Over Vegan cosmetica zijn er vele feiten en fabels maar ook de claims door producenten. De vegan cosmetica markt explodeert omdat consumenten steeds bewuster leven. In dit blog lees je alle voordelen van vegan verzorgingsproducten en waarom je zou moeten overstappen als je nu nog twijfelt.

 

Wat is vegan precies?

De meeste mensen zijn bekend met de term vegetariër maar nu zijn steeds meer mensen veganist. Wat is het verschil tussen de twee? Vegetariërs eten geen vlees. Sommige vegetariërs gebruiken zelfs helemaal niets van gedode dieren, zoals schapenvet of wolvet vaak te herkennen op het etiket als Lanoline. Veganisten gebruiken helemaal geen dierlijke producten: geen vlees, vis, zuivelproducten, eieren noch ander voedsel afkomstig van dieren.

Ook bijproducten van dieren zoals honing worden door veganist niet gebruikt. Vele veganisten vermijden ook het gebruik van leren producten zoals tassen, riemen en schoenen. Sommige mensen eten bijvoorbeeld geen vlees maar vis. Ze worden Pescotariërs genoemd. Anderen noemen zichzelf vegetariërs, maar eten toch gevogelte (kip, kalkoen). Ze worden officieel pollotarians genoemd.

Waarom worden mensen veganist of kiezen ze voor vegan cosmetica?

Men kan om verschillende redenen veganist worden of een vegan verzorgingsritueel aanhouden. De belangrijkste redenen zijn:

  • Empathie voor dieren
  • Liefde voor onze planeet
  • Een bijdrage willen leveren aan ons milieu
  • Allergieën
  • Intolerantie
urban africa naturals

Ervaar de kracht van planten

In dit blog beperken wij ons tot vegan verzorgingsproducten. Veel labels prijken met ” Dierproefvrij “. Vraag  je je ook af of er cosmeticaproducten zijn die wel via dierproeven worden geproduceerd in Nederland? Wat is deze claim eigenlijk waard?

Dierproefvrije cosmeticaproducten

Sedert 1997 zijn dierproeven voor de ontwikkeling, veiligheid en werkzaamheid van cosmeticaproducten in Nederland volgens de Wet op Dierproeven verboden. Dus deze claim heeft geen toegevoegde waarde op producten die in de EU zijn geproduceerd, immers moet iedere cosmetica producent zich aan deze wetgeving houden.

Maar wat zijn dan de overwegingen voor de overstap naar vegan verzorgingsproducten die er wel toe doen? Hier de belangrijkste op een rijtje voor je:

5 belangrijke voordelen van vegan cosmetica

1. Minder ingrediënten

In tegenstelling tot traditionele schoonheidsproducten bevatten veganistische huidverzorgingsproducten veel minder ingrediënten, waardoor het gemakkelijker wordt om de huidgevoeligheid grondig te testen. Less is more! Omdat veganistische producten plantaardige ingrediënten bevatten, kunnen ze je huid beter hydrateren, voeden en beschermen zonder de bijwerkingen van agressieve chemicaliën.

2. Natuurlijke geur

Wanneer producten van organische grondstoffen zijn gemaakt, hebben ze meestal een natuurlijke geur. Als het gaat om authenticiteit, kwaliteit en zelfs huidgevoeligheid, is het verschil tussen natuurlijke geuren en kunstmatige geuren vaak heel duidelijk. Toegevoegde kunstmatige geuren kunnen ook zorgen voor huidirritaties.

3. Duurzaam en ecologisch

Voor vegan huidverzorgingsproducten is duurzaamheid echter geen issue, het behouden van bomen en planten is essentieel, hoe meer hoe beter! We hebben immers de planten en bomen nodig voor de rijke grondstoffen. Ook wordt er op ecologische wijze gewerkt waardoor de grond aan een rijke voedingsbodem blijft wat ten goede komt voor een goede oogst.

4. Bron van vitamines

Plantaardige ingrediënten zitten boordevol natuurlijke vitamines, die de huid een boost geven. Je huid heeft dat nodig om huidveroudering tegen te gaan en voor de bescherming van onze opperhuid.

5. Vegan cosmetica is betaalbaar

Een van de meest voorkomende misvattingen over vegan cosmetica is dat ze duur zijn. Omdat ze gemaakt zijn van allemaal natuurlijke, milieuvriendelijke ingrediënten denken mensen dat ze hiervoor de hoofdprijs moeten betalen. Toegegeven, vegan cosmetica is misschien niet zo goedkoop als traditionele verzorgingsproducten maar je ervaart wel het beste uit de natuur.

 

Vegan cosmetica ontdekken met korting

Wil je ook ons vegan assortiment ontdekken met korting shop dan tot 30 oktober 2021 met kortingscode*: VEGAN en profiteer van 15% korting.

*Deze kortingscode is niet van toepassing op: groothandel verkoop, cadeaubonnen, afgeprijsde artikelen en in combinatie met andere kortingsbonnen.

 

Wij zijn niet roomser dan de paus!

Ons zeep assortiment bevat enkele producten die wel dierlijke bijproducten bevatten. Gelukkig worden deze dieren niet gedood voor het verkrijgen van de bijproducten zoals: geitenmelk in onze Shea Goat Milk Soap.

 

Ontdek vegan cosmetica met 10% korting*gebruik code: blog.

*Niet i.c.m. andere kortingscodes.

 

 

Wat onze klanten zeggen
572 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.