De meeste mannen ontsnappen er niet aan. Droog of nat scheren! Heb je een dikke baard, sik of snor: scheren hoort erbij! Als het dan toch netjes moet, met strakke contourlijnen, zorg dan dat je een scherp scheermesje hebt, maar wees voorzichtig!

Het scheren van de  mannenhuid heeft toch enkele voorzorgsmaatregelen nodig om tijdens en na het scheerproces de huid niet op te zadelen met pijn, scheerpuistjes of een droog en trekkerig gevoel. In dit blog lees je hoe je moeiteloos afrekent met deze onhebbelijkheden van je huid.

De mannenhuid vs vrouwenhuid

Over de vrouwenhuid wordt veel geschreven. Met name voor marketingdoeleinden. Voor mannen is het een ander verhaal. Wat zijn dan de belangrijkste verschillen tussen de mannenhuid en vrouwenhuid?

  • De huid van mannen is ongeveer 20% dikker dan die van vrouwen.
  • De mannenhuid produceert meer vocht, daardoor zweten ze sneller.
  • Bij mannen komen meer talgklieren voor dan bij vrouwen die meer serum produceren, waardoor de mannenhuid vetter en gevoeliger is voor onzuiverheden.
  • Mannen hebben over het algemeen ook grotere poriën dan vrouwen. 

Het nat scheren proces met African Black Soap

Neem eerst een lauwwarme douche om je huid zachter en soepeler te maken, zodat het scheermesje de klus makkelijker kan klaren. Gebruik daarbij onze vloeibare African Black Soap of de Black Soap bar en masseer het schuim goed in om zoveel mogelijk irritatie achteraf te voorkomen. De reden dat we het gebruik van African Black Soap aanbevelen, is omdat deze handgemaakte authentieke zeep:

  • 100% natuurlijk is, vrij van schadelijke ingrediënten die huidirritaties veroorzaken.
  • Goed schuimt, waardoor de perfecte scheermousse 
  • op een milde manier de huid reinigt en exfolieert, dat laatste is nodig als je wilt afrekenen met onzuiverheden en een vette huid.
  • De zeep  is ook erg voordelig in gebruik, je hebt er zeer weinig van nodig. Zodra de zeep met water in aanraking komt schuimt de zeep meteen. Gebruik je de zeep bar, laat het dan niet in een bak met water liggen, maar leg de zeep op een zeepplankje om uit te lekken. Zo gaat de zeep langer mee.

Daarnaast is nat scheren met een natuurlijke milde zeep het minst schadelijk voor de huid. De trillingen en wrijving van droog scheren maken de buitenste laag van de huid gevoeliger en dikker en voorkomen dat het haar gemakkelijk uitgroeit.

Doordat de huid wordt aangetast door het scheren, is deze vaker en sneller geïrriteerd. Mannen hebben over het algemeen ook grotere poriën. Als gevolg hiervan hebben zij meer kans om vuil en olie op te slaan in hun huidporiën. Als vuil en olie niet worden verwijderd, kan dit leiden tot onzuiverheden, acne, mee-eters en puisten. 

Bij mannen kunnen wekelijkse exfoliatie onzuiverheden en problemen met een vette huid helpen verminderen. Exfoliatie zorgt dat dode huidcellen worden verwijderd, waardoor de huid egaler en gladder wordt. Dat zijn juist de eeigenschappen van African Black Soap die je een handje helpen bij het verwijderen van onzuiverheden door de milde natuurlijke exfoliatie.

Na het nat scheren

Reinig je huid na het scheerproces grondig met de Loofah spons. Dit is een 100% natuurlijke spons, gemaakt van de Loofah plant, die de huid effectief scrubt. Dep de huid daarna droog. 

Gebruik vervolgens een natuurlijke voedende crème, zoals een van onze Shea Butter huidproducten die rijk zijn aan vitamine A. Deze vitamine stimuleert de celdeling, egaliseert je huid, vermindert grove poriën en ontstekingen en werkt optimaal tegen huidveroudering en zit van nature in Shea Butter. Je huid gaat weer stralen en voelt zacht en gehydrateerd aan. 

Vaderdag aanbieding

Speciaal voor Vaderdag hebben wij een  mannen-verwenpakket in de aanbieding en uiteraard mag de populaire African Black Soap hierin niet ontbreken. Benieuwd naar het complete aanbod? Check hier wat wij hebben samengesteld voor mannen. Succes gegarandeerd op Vaderdag.

 

Meer weten over onze African Black Soap? lees dan dit blog artikel.

 

Wat onze klanten zeggen
560 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.