Op warme, vochtige dagen kan het ontstaan: warmte-uitslag, oftewel miliaria rubra. Deze uitslag ziet eruit als rode, jeukende blaasjes die vooral voorkomen op huidoppervlakken die elkaar raken. Zoals tussen je dijen of in je decolleté.

Oorzaak zijn verstopte zweetkanaaltjes. Het zweet kan niet naar buiten en zo ontstaat een ontsteking. Om miliaria rubra  te behandelen is het raadzaam luchtige, het liefst katoenen kleding te dragen die niet schuurt en los om het lichaam valt. Tegen de jeuk kun je verkoelende koude kompressen gebruiken.

 

warmte uitslag

Hoe behandel je warmte-uitslag?

Warmte-uitslag is niet gevaarlijk en gaat vaak weer over als het weer koeler wordt en minder vochtig. Een tip die wij ontvingen van een klant is om de aangedane huid te behandelen met Shea Butter Coco.

Na een aantal keer de blaasjes te hebben ingesmeerd, werden deze minder en verdwenen zelfs. Onze vegan Shea Butter Coco-crème bevat een makkelijk smeerbaar mengsel van shea butter, kokosolie en sinaasappelolie. Het is 100 % natuurlijk, dus het bevat geen toegevoegde chemische ingrediënten.

 

Wat onze klanten zeggen
572 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.