Wat is Shea Boter?

Shea Boter is een crèmekleurige zachte boter gemaakt van de noten van de Karite boom ook wel de Shea Butter boom genoemd. Vaak wordt  deze boter ook Karite boter genoemd vanuit de Franse taal. De Shea boom groeit in de west Afrikaanse savannes, nergens anders ter wereld. De grote robuuste boom geeft na ongeveer 15 jaar shea noten en kan wel honderden jaren oud worden. Karite butter heeft een nootachtige geur dat komt door de bereidingswijze van deze boter. Wil je meer lezen over de bereidingswijze van Shea Butter, lees dan onze blog.

Wat zijn de eigenschappen van Shea Boter?

Vitamine A: staat bekend om het stimuleren van de celdeling van onze huid, hierdoor verbetert de huid en herstellen wondjes. Verder stimuleert het de aanmaak van collageen vezels, verkleint het poriën maar ook de structuur van onze huid. Vitamine A zorgt er ook voor dat de talgproductie op gang komt en is het heel goed voor droog haren, het bevordert ook de celbouw van de haren.

Vitamine E: is een antioxidant dat onze huid goed beschermt tegen kou en droogte en is in staat vocht vast te houden, waardoor de huid zacht en soepel aanvoelt. Het gaat haaruitval tegen en verbetert de conditie van onze haren.

Allantoïne: is als het ware een natuurlijke eiwit, dat helpt bij genezingsprocessen van de huid en maakt onze haren sterk.

Deze bijzondere en therapeutische eigenschappen maken dat pure ongeraffineerde Shea Butter al eeuwenlang zo waardevol is. Vroeger gebruikten heel rijke koninginnen in west Afrika al Shea boter om hun huid te verfraaien en zacht te maken. Destijds viel het onder de categorie van zeer luxe natuurlijke verzorging.

Tegenwoordig tref je Shea Boter als ingrediënt in vrijwel alle verzorgingsproducten voor de huid en haren. Zelfs in de farmaceutische industrie wordt het gebruikt. Shea Butter is immens populair nu en iedereen profiteert van de vele voordelen.

Gebruik code: blog en ontdek Shea Butter met 10% korting*.

*Niet i.c.m. andere kortingscode.

Wil je ook de vele voordelen van dit bijzondere goedje ervaren? Bezoek dan onze webshop.
Let op wij verkopen uitsluitend ongeraffineerde pure Shea Boter uit Ghana.

Wat onze klanten zeggen
503 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.