Wat weet jij over Cacaoboter?

Je bent vast bekend met Cocoa producten uit de drogisterijen, maar die producten bedoel ik niet. Ik heb het over de pure ongeraffineerde Cacaoboter. De rijke grondstof voor de natuurlijke verzorging van de huid. Veelal bekend in overheerlijke chocola.

Lees hier alles over dit bijzondere natuurlijk goedje voor de huid en haren:

  • Wat is Cacaoboter?

  • Hoe wordt Cacaoboter gemaakt?

  • Wat bevat pure Cacaoboter?

  • Waarvoor wordt Cacaoboter gebruikt?

  • Cacaoboter tip voor de haren.

Wat is Cacaoboter?

Cacao of Cocoa Butter ook wel theobroma butter genoemd, is een geelkleurige boter. Het is een eetbaar plantaardig vet dat wordt verkregen uit cacaobonen. Men  gebruikt het voornamelijk in de patisserie om chocola van te maken. Daarnaast ook in veel cosmetica en farmaceutische producten. De boter heeft een sterke chocolade smaak en geur. Het is een stevige harde boter die pas smelt boven lichaamstemperatuur.

Hoe wordt Cacaoboter gemaakt?

Cacaoboter wordt gemaakt door plattelandsboeren, zij verkrijgen Cacaoboter uit hele cacaobonen die groeien in de warme gebieden zoals Afrika en Zuid Amerika. In een notendop neem ik je mee door het proces. De boeren plukken, reinigen, fermenteren en roosteren de bonen handmatig en na dit proces vervolgens gescheiden van de romp. Er blijft dan ongeveer 55% Cocoa Butter pulp over na extraheren van de bonen.

Sommige verwerkers van de bonen onttrekken na dit proces de geur en/ of smaak van de Cocoa Butter. Desodorisatie zorgt wel voor verlies van de sterke krachtige eigenschappen van de Cocoa Butter. Dus let dus goed op als je dit product koopt.

Wat bevat pure Cacaoboter?

De pure Cocoa boter beschikt over veel verzadigde vetten, de voornaamste zijn: stearinezuur en palmitinezuur. Deze vetten hebben een gunstig effect voor consumptie maar ook voor onze huid. Cacao boter vermengt met chemische toevoegingen kun je over het algemeen makkelijker uitsmeren, is meestal puur wit van kleur en bevat geen rijke vetten. Doordat de boter steeds duurder wordt, tref je vaak verdunde of kunstmatige alternatieven voor Cocoa Butter.

Waarvoor wordt Cacaoboter gebruikt?

Deze boter wordt als voornaamste ingrediënt voor alle soorten van chocolade gebruikt. Ook cosmetica en farmaceutische bedrijven gebruiken deze boter door de gunstige eigenschappen voor de huid. Op het gebied van persoonlijke verzorging is Cocoa Butter (naast Pure Shea Butter) een van de bekendste stabiele vetten, dus een ideaal ingrediënt voor verzorgingsproducten.

De rijke vetten hebben een gunstig effect op de huid. Met name de zwangere huid en mensen met een vochtarme huid hebben hier enorm veel baat bij. Als de boter verrijkt wordt met andere natuurlijke oliën ontstaat er een fluweelzachte textuur, daardoor wordt de butter goed smeerbaar en trekt makkelijker de huid in. De aangename geur en verzachtende eigenschappen van dit natuur product maken dat huidverzorging op basis van Cocoa Butter een cadeautje voor de huid is. Wil je dat ook ervaren probeer dan onze Cocoa Body Butter op basis van ongeraffineerde Cocoa Butter uit Ghana, verrijkt met voedende oliën.

Cacaoboter tip voor de haren.

Heb je last een droog en futloos haar, snakt je haar naar een voedende masker? Zo verwen je jouw haar binnen een handomdraai; Smelt 2 -3 eetlepel pure Cocoa Butter, voeg er 2 eetlepels avocado olie of olijfolie toe. Roer het geheel tot een gladde stroperige substantie en breng het aan op je haren tot aan de haarpunten. Doe een beschermkapje op je hoofd en laat het voor maximaal 30 minuten intrekken. Spoel daarna je haren uit met lauwwarm water.

Heb je geen pure Cocoa Butter in huis, niet getreurd je kan ook onze Cocoa Body Butter gebruiken. Deze bevat Pure Cocoa Butter als basis ingrediënt en is verrijkt met natuurlijke oliën. Bestel je dit product voor 15:00 uur op werkdagen, dan gaat het dezelfde dag nog voor je op de post.

 

×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Hulp nodig? Stel hier je vraag.