Ons verhaal

Urban Africa Naturals bestaat uit een team van gepassioneerd en overtuigd Shea Butter liefhebbers. Van onze passie hebben we ons vak gemaakt om je kennis te laten maken met de kracht van de natuur. Waar anders dan in Afrika tref je de allerbeste natuurlijke ingrediënten voor de persoonlijke verzorging en superfoods?

Ghana
Tijdens onze prachtige reis door Ghana in 2014 raakten wij geïnspireerd door de kracht van de natuur. Door de zoektocht naar natuurlijke producten en onze jarenlange ervaring met de werking van pure Shea Butter werd moeder natuur dé inspiratie bron voor Urban Africa Naturals.

Onze persoonlijke verzorging op basis van al het groen om ons heen. Dit konden wij dus niet achterlaten, iedereen moest dit ervaren. Wij hebben daarom het beste uit de natuur voor je meegenomen, waar je dus blij van wordt.

In samenwerking met de vrouwen uit de Shea Butter Community, plattelandsboeren en lokale ondernemers uit Ghana hebben we Urban Africa Naturals vorm kunnen geven. Tijdens ons avontuur in Ghana ontdekten we nog veel meer en besloten wij al dit heerlijks naar Nederland te halen. Je zit het allemaal in onze webshop. Daarnaast hebben wij een groothandel in natuurlijke grondstoffen voor cosmetica producenten en retailers.

Urban Africa Foundation

Tijdens onze prachtige reis door Ghana hebben we Urban Africa Foundation opgericht. De handelsreis die we maakten om Urban Africa Naturals vorm te geven, bracht ons het besef hoe liefdevol en gepassioneerde ambachten daar nog worden uitgevoerd en hoe mensen dankbaar gebruik maken van de natuur.

Onze Foundation heeft zich tot doel gesteld een bijdrage te leveren aan een positieve verandering in de maatschappij door middel van sociale betrokkenheid in Ghana. Op dit moment is dat onze samenwerking met de vrouwen uit de Shea Butter Community en Remar Tema Children’s Home.

Shea Butter Community

De vrouwen uit de Shea Butter cooperaties verbouwen op ecologische wijze de Karite noten tot pure ongeraffineerde Shea Butter. Samen werken ze aan de productie van Shea Butter om te voorzien in het levensonderhoud van hun gezinnen en om schoolkosten te kunnen betalen voor de kinderen. Urban Africa Naturals levert, door de rechtstreekse inkoop van de ongeraffineerde Shea Butter, een bijdrage aan de Shea Butter Community’ in het noorden van Ghana. Dus met jouw aankoop van Urban Africa Naturals producten steun ook jij deze vrouwen en hun gezinnen!

Remar Tema Children’s Home

Het team van Urban Africa Naturals heeft tijdens de reis door Ghana welzijnsorganisatie Remar Tema Children’s Home  bezocht. Het was een warm ontvangst door de jongeren en de vrijwilligers die dag en nacht klaarstaan voor deze kinderen (4 tot 18 jaar). We maakten kennis met weeskinderen; jongeren die enkele maanden geleden nog in een uitzichtloze situatie zaten, jongeren met een ambitie, met dromen en toekomstplannen maar bovenal gelukkige jongeren zonder iPad, smartphones, HD TV en Xbox.

Remar Children’s Home stelt de toekomst van jongeren centraal. Deze NGO maakt het mogelijk om kansarmen te voorzien in voeding, kleding, onderdak, empowerment en een opleiding voor een gegarandeerd toekomstperspectief. Remar beschikt over een aantal eigen trainingscentra waar jongeren een vak kunnen leren op het gebied van onder andere: techniek, bouw, ICT en kledingontwerp. Deze vorm van welzijnssupport sprak ons enorm aan.

Ter plekke gaven wij direct een financiële bijdrage voor de boodschappen voor die week. Op de terugweg maakten wij al plannen hoe Urban Africa Naturals een permanente en effectieve bijdrage kan leveren aan deze kinderen. In Nederland waren de dozen binnen no time gevuld met kinderkleding en schoenen die wij kregen van vrienden, kennissen en klanten. De eerste stap vanuit Nederland was gezet! Met een deel van de omzet van Urban Africa Naturals betalen wij de vracht- en verzendkosten voor de goederen naar Ghana.

Hartelijk dank voor jouw bijdrage en steun! Voor ons is de cirkel rond. Of toch niet helemaal… Wij willen onze foundation nog groter maken zodat wij meerdere Remar Tema Children’s Home’s kunnen blijven steunen met hulpmiddelen zoals kleding, schoenen, schoolspullen en laptops. Wil je op welke manier dan ook een bijdrage leveren aan onze foundation of heb je een idee voor een positieve impact bij deze jongeren? Neem gerust contact met ons op.

×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Hulp nodig? Stel hier je vraag.