Selecteer een pagina

Tijdens onze prachtige reis door Ghana hebben we de Urban Africa Foundation opgericht. De handelsreis die we maakten om Urban Africa Naturals vorm te geven, bracht ons het besef hoe liefdevol en gepassioneerde ambachten daar nog worden uitgevoerd.

De shea butter community

Zo wordt op traditionele wijze gewerkt met pure ingrediënten uit de natuur om communities te onderhouden. Vrouwen werken hard samen aan de productie van shea butter om te voorzien in het levensonderhoud van hun gezinnen. En om te kunnen betalen voor de scholen van de kinderen. Urban Africa Naturals levert, door de rechtstreekse inkoop van de ongeraffineerde producten, een bijdrage aan de ‘shea butter community’ in het noorden van Ghana.
Dus met je aankoop van Urban Africa Naturals producten steunt ook jj deze vrouwen en hun gezinnen!

Remar Tema Children’s Home

Ook heeft Urban Africa Naturals tijdens de reis door Afrika welzijnsorganisatie Remar Tema Children’s Home (Ghana) bezocht. Het was een warme ontvangst door de jongeren en de vrijwilligers die dag en nacht klaarstaan voor deze kinderen (4 tot 18 jaar). We maakten kennis met weeskinderen; jongeren die enkele maanden geleden nog in een uitzichtloze situatie zaten, jongeren met een ambitie, met dromen en toekomstplannen maar bovenal gelukkige jongeren zonder iPad, smartphones, HD TV en Xbox.

Remar Children’s Home stelt de toekomst van jongeren centraal. Deze NGO maakt het mogelijk om kansarmen te voorzien in voeding, kleding, onderdak, empowerment en een opleiding voor een gegarandeerd toekomstperspectief. Remar beschikt over een aantal eigen trainingscentra waar jongeren een vak kunnen leren op het gebied van onder andere techniek, bouw, ICT en kledingontwerp.

Deze vorm van welzijnssupport sprak ons enorm aan. Ter plekke gaven wij direct een financiële bijdrage voor de boodschappen voor die week. Op de terugweg maakten wij al plannen hoe Urban Africa Naturals een permanente en effectieve bijdrage kan leveren aan deze kinderen.

Thuis waren de dozen binnen no time gevuld met kinderkleding en schoenen die wij kregen van vrienden, kennissen en klanten. De eerste stap vanuit Nederland was gezet! Met een deel van de omzet van Urban Africa Naturals betalen wij de vracht- en verzendkosten voor de goederen naar Ghana. Hartelijk dank voor je bijdrage en steun! Voor ons is de cirkel rond.

Of toch niet helemaal… Wij willen onze foundation nog groter maken zodat wij meerdere Remar Tema Children’s Home’s kunnen steunen met hulpmiddelen zoals kleding, schoenen, schoolspullen en laptops.

Draag je ook bij?

Je draagt al bij aan Remar Tema Children’s Home door onze producten te kopen.
Wil je meer doen? Heel graag! Neem contact met ons op.