Aan het einde van de dag je gezicht een goede schoonmaakbeurt geven voor het slapen gaan is voor velen een vast ritueel. Vaak gebruiken mensen hiervoor een gezichtsreiniger. Tegenwoordig wordt de huid reinigen met natuurlijke koudgeperste oliën steeds populairder. Ook wel oil cleansing genoemd.

Het klinkt vast contra-intuïtief om je gezicht met olie te reinigen. Maar olie heeft een reinigende kracht die de huid veel voordelen kan bieden.

Je gezicht reinigen met olie, hoe werkt dat?

Bij olie reiniging werkt de olie als een magneet op de huid. De olie die je gebruikt voor het reinigen hecht zich aan de overtollige talg van je huid, de olieachtige ingrediënten in make-up en het vuil van buitenaf dat op je huid zit. En tegelijkertijd verzocht de olie je huid. Je huid droogt dus niet uit.

Traditionele gezichtsreinigers kunnen de huid ontdoen van zowel de goede als de slechte bacteriën op de huid, terwijl er bij olie reiniging de goede bacteriën achterblijven, die de huid beschermen tegen huidinfecties. De olie die van nature op je huid zit, ook wel talg genoemd, strip je met oil cleansing niet af want talg heeft een barrière functie, waardoor je huid beschermd en gehydrateerd wordt.

Zo reinig je jouw gezicht met olie?

Voor een goede olie reiniging gebruik je plantaardige olie van hoge kwaliteit en puur. Plantaardige olie heeft veel voordelen voor je huid, zoals bescherming van de huid tegen ontstekingen en helpen bij wondgenezing. 

Bij olie reiniging pas je dezelfde manier van reiniging toe als bij de traditionele gezichtsreinigers. Je brengt een paar druppels olie aan op een vochtige huid, die masseer het goed in op je gezicht, vermijd de ogen. Spoel daarna je huid goed af en dep je huid voorzichtig droog  of laat je huid natuurlijke drogen. Je kunt je huid daarna weer een boost geven met deze olie door weer enkele druppels op je huid te smeren voor een natuurlijke glow.

Welke olie gebruik je oil cleansing?

Dat hangt af van jouw huidtype. Kies de olie die past bij je huidconditie dus. Heb je een vette huid gebruik dan een olie die rijk is aan linolzuur zoals: baobab olie of druivenpitolie en kies bij een droge huid voor een olie met veel oliezuur zoals: kokosolie of olijfolie

Iedere olie heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen voor de huid. Hier een overzicht  voor oil cleansing met pure koudgeperste olien uit Ghana.:

Kokosolie: Deze olie werkt ontstekingsremmend en is daarom bijzonder geschikt voor een onzuivere huid. Kokosolie is ook rijk aan vitamine E, voor een goede huidherstel.

Baobab olie: Het grootste voordeel is dat deze olie rijk is aan  vitamine A, D, F en E. Deze vitamines zijn erg gunstig voor je huid.. Hierdoor is de olie  zeer hydraterend, verzachtend en werkt tevens ook kalmerend. 

Moringa olie: Deze olie is rijk aan krachtige eigenschappen die helpen je huid te beschermen tegen veroudering. De olie is in staat de huid soepel en elastisch te houden.

 

Wat onze klanten zeggen
577 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.