Neem: veelzijdig, genezend en weldadig

Neem, ook wel Azadirachta Indica genaamd, is een geneeskrachtige plant. De gehele Neemboom bevat diverse eigenschappen tegen allerlei aandoeningen van de mens, milieu en dieren. Daarom wordt deze plant in Afrika ook wel de dorpsapotheek (village farmacy) genoemd.

In dit blog lees je precies waarom en hoe je Neem kunt toepassen tegen aandoeningen en kunt toevoegen aan je gezonde levensstijl.

De onderstaande beschreven eigenschappen van Neem betreffen alle onderdelen van de Azadirachta Indica boom, maar de meest werkzame stoffen zitten in de bladeren en de zaden, waar onze populaire Neemolie van wordt gemaakt. Deze olie is niet- drogend en rijk aan essentiële vetzuren.

 

Neem helpt je immuun te verbeteren

Neembladeren stimuleren je immuunsysteem en in poedervorm opgelost in water een effectieve natuurlijke detox voor je lichaam. Gifstoffen worden uit het lichaam verwijderd. Neempoeder kun je oplossen in een glaasje water, gebruik hiervoor 1 theelepel poeder voor een groot glas water. Roer dit mengsel goed door voor inname.

 

urban africa naturals neem bladeren
Neem poeder – Neem bladeren

 

Ook heeft Neem eigenschappen die het bloed zuiveren en helpt het een hoge bloedsuikerspiegel te verbeteren. Met name voor diabetici een goed natuurlijk middel.

Breng enkele neembladeren met water aan de kook en voeg hieraan een theelepel Neemolie. Nadat dit mengsel is afgekoeld, kun je enkele glaasjes per week drinken. Het Neem water (Neem thee) verhelpt ook klachten aan het oog zoals: ontstoken ogen, oogirritaties, rode ogen of vermoeide ogen. Reinig je ogen enkele keren per dag grondig met het afgekoelde water.

Let op: het water is bitter van smaak. Wees voorzichtig met drinken voor de eerste keer. Test altijd eerst of je dit aankunt en vooral hoe je lichaam reageert op de inname van Neemwater. Bewaar het Azadirachta Indica water in de koelkast voor een langere houdbaarheid.

 

Neembladeren

Bladeren van Neembomen hebben bewezen antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen en worden ingezet bij diverse huidproblemen, infecties en brandwonden. Deze eigenschappen kunnen bacteriën die infecties veroorzaken vernietigen, maar ze zorgen ook voor een snelle huidgenezing.

Door het mengen van Neembladeren met Neemolie creëer je een pasta. Dit mengsel smeer je dagelijks of een paar keer per dag op je aandoening. Denk bijvoorbeeld aan: wondjes, haarroos, hoofdschilfers, haaruitval, (hoofd)eczeem, acne, puistjes, donkere vlekken, jeuk, psoriasis of insectenbeten.

 

Neem voor het gebit

Als je Neem inneemt, houd je het alkalische gehalte in je speeksel op peil en mond- bacteriën op afstand. Daarnaast kun je ook geïrriteert, ontstoken of gezwollen tandvlees hiermee behandelen. Neempasta is dus ook goed om ziektekiemen te elimineren in je mond.

 

Tips bij Neem inname

Een belangrijke tip! Inname van Neembladeren raden wij af als je zwanger wilt worden of als je zwanger bent.

Alle vormen van pure Neemproducten zijn niet geschikt voor inname door jonge kinderen.

Drink opgeloste Neempoeder in water/olie en Neemthee niet dagelijks.

Neem is een aanvulling op een gezonde levensstijl. Het is een natuurlijk hulpmiddel en geen medicijn.

Ontdek Neem- producten met 10% korting* gebruik direct code: blog bij je bestelling.

*Niet i.c.m. andere kortingscodes.

Pubmed.org, de Nationale bibliotheek van geneeskunde bevat een overzicht van alle klinische en wetenschappelijke studies over de werking van Neem bij mensen, dieren en planten. Dit is tevens onze bronvermelding.

 

Wat onze klanten zeggen
539 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.