Neem ook wel Azadirachta Indica genoemd, is een geneeskrachtige plant. De hele Neemboom bevat diverse eigenschappen voor allerlei aandoeningen voor de mens, milieu en dieren. Daarom wordt deze plant in Afrika ook wel de dorpsapotheek (village farmacy) genoemd.

In dit blog lees je precies waarom en hoe je het kunt toepassen voor aandoeningen en als toevoeging op je gezonde levensstijl.

Alle onderstaande eigenschappen betreffen alle onderdelen van de Neemboom, maar de meest werkzame stoffen zitten in de bladeren en de zaden, waar onze populaire Neemolie van wordt gemaakt. Deze olie is een niet drogende olie en rijk van essentiële vetzuren.

Neem helpt je immuun te verbeteren

Neembladeren stimuleren je immuunsysteem en is de poeder opgelost in water een effectieve natuurlijke detox voor het lichaam. Gifstoffen worden uit het lichaam verwijderd. Ook heeft het eigenschappen die het bloed zuiveren en hoge bloedsuikerspiegel verbeteren, met name voor diabetici.

Breng enkele neembladeren aan de kook met water en een theelepel Neemolie. Nadat dit mengsel is afgekoeld kun je enkele glaasjes per week drinken. Het Neem water verhelpt ook klachten aan het oog zoals: ontstoken ogen, oogirritaties, rode ogen of vermoeide ogen. Reinig je ogen enkele keren per dag grondig met dit afgekoelde water. Neempoeder kun je oplossen in een glaasje water, gebruik hiervoor 1 theelepel poeder voor een groot glas water. Roer dit mengsel goed door voor inname.

Let wel op: dit water is bitter van smaak. Wees voorzichtig met drinken als je dat doet voor de eerste keer. Test altijd eerst of je dit aankan en vooral hoe je lichaam reageert op de inname van Neemwater.

Neembladeren

Bladeren van Neembomen hebben bewezen antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen en worden ingezet bij diverse huidproblemen, infecties en brandwonden. Deze eigenschappen van de bladeren kunnen bacteriën die infecties veroorzaken vernietigen, maar ze zorgen ook voor een snelle huid genezing.

Door het mengen van Neempoeder met Neemolie creëer je als het ware een pasta. Dit mengsel smeer je dagelijks of een paar keer per dag op je aandoening. Denk bijvoorbeeld aan: wondjes, haarroos, hoofdschilfers, haaruitval, (hoofd)eczeem, acne, puistjes, donkere vlekken, jeuk, psoriasis of insectenbeten.

Neem voor het gebit

Als je Neem inneemt houdt je het alkalische gehalte in je speeksel op peil en dus mond bacteriën op afstand, daarnaast kun je ook geïrriteerd, ontstoken of gezwollen tandvlees hiermee behandelen. De eerder genoemde Neempasta is dus ook goed om ziektekiemen te elimineren in je mond.

Tips bij Neem inname

Een belangrijke tip bij het gebruik van Neembladeren is om dat niet in te nemen als je zwanger wilt worden of als je zwanger bent. En alle vormen van Neem zijn niet geschikt voor inname door jonge kinderen. Drink opgeloste Neempoeder in water/olie en Neemthee ook niet dagelijks.

Neem is een aanvulling op je gezonde levensstijl. Het is een natuurlijk hulpmiddel en geen medicijn.

Pubmed.org, het Nationale bibliotheek van geneeskunde heeft een overzicht van alle klinische en wetenschappelijke studies over de werking van Neem bij mensen, dieren en planten. Dit is tevens onze bronvermelding.

×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.