Selecteer een pagina

Pure Neemolie:

Voordat wij verder gaan met dit artikel over pure koudgeperste Neemolie, even nog dit voor de uitspraak; Neem spreek je uit als Niem. Zo makkelijk is het dus!

Neemolie wordt gemaakt van zaden van de Neemboom. De Neemzaden bevatten vele gezonde vetzuren zoals; stearinezuur, oliezuur, linoleenzuur, palmitinezuur en linolzuur. De Neemboom groeit in subtropische klimaten, voornamelijk in Afrika, India en zuid Amerika. De boom heeft in de bloeifase kleine licht gelige bloemknoppen, die vervolgens tot groene Neemzaden bloeien.

Neemboom geschiedenis in Afrika:

Vroeger was alleen de Neemboom uit India heel erg bekend. Al eeuwenlang staat ook de Neemboom in Afrika bekend als een geneeskrachtige boom. In de dorpen beschouwt men de Neemboom als zeer waardevol door de variatie aan geneeskrachtige eigenschappen. Door alle toepassingen wordt de Neemboom in de Afrikaanse volksmond ook de Village Farmacie (apotheek van het dorp) genoemd. In Afrika gebruikt men de schors, bast en bladeren als thee voor inwendige ontstekingen of virussen. De neemtakjes worden als natuurlijke tandpasta gebruikt om de tanden te reinigen en te ontdoen van bacteriën. De Neemzaden worden koudgeperst tot Neemolie. Deze krachtige olie wordt gebruikt om allerlei huidaandoeningen zoals: eczeem, psoriasis, schaafwonden en insecten beten te bestrijden. Neemolie heeft een sterke aardse geur en smaakt erg bitter.

Neemolie in cosmeticaproducten:

In Europa en Amerika is vooral de pure Neemolie erg populair, door klinisch studies werd aantoonbaar gemaakt dat de Neemboom en met name de koudgeperste Neemolie een variatie aan geneeskrachtige eigenschappen bevat. Tegenwoordig is Neem erg populair in de cosmetica- en farmaceutische industrie. Cosmeticaproducenten verwerken Neemolie in veel verzorgende cosmetica producten zoals zepen, tandpasta, crèmes en huidoliën. Ook wordt Neem ingezet in de natuur geneeskunde. De schors, bast, bladeren en zaden bevatten allemaal geneeskrachtige eigenschappen die van toepassing zijn op de mens, dier maar ook het milieu.

Pure Neemolie van Urban Africa Naturals:

De koudgeperste Neemolie van Urban Africa Naturals is gewonnen uit de Afrikaanse Neemzaden. Door de koude persing is er nauwelijks hitte aan te pas gekomen. Alle natuurlijke eigenschappen van de olie worden behouden. Neemolie is bitter, donkerbruin van kleur en rijk aan vitaminen en aminozuren. Neemolie heeft een lange houdbaarheid tot anderhalf jaar na aankoop. De typische aardse geur van Neemolie wordt meestal door mensen niet als aangenaam ervaren. Urban Africa Naturals Neemolie is een biologisch product. De Neembomen worden biologisch geteeld door plattelandsboeren in Ghana. Na het persen van de Neemzaden gebruiken de Ghanese boeren de resten als compost om hun landbouwgrond rijker te maken. Het afval is een goede grondverbeteraar en biologisch afbreekbaar. Meer weten over pure koudgeperste Neemolie van Urban Africa Naturals. Bekijk alle informatie in onze webshop

Pure Neemolie gebruiken:

Neemolie kan breed worden ingezet voor allerlei aandoeningen en bestrijdingen, hier de voornaamste op een rij;

Pure Neemolie voor de huid:

 • Neemolie remt de groei van bacteriën af. Door de antibacteriële eigenschappen is het een goed toepasbaar ingrediënt in verzorgingsproducten gericht op huiduitslag, acne, psoriasis, eczeem en hoofhuidaandoeningen.
 • Neemolie is zeer effectief bij wondgenezing. Bij snij- en schaafwonden werkt Neemolie hellend en herstellend voor de huid. Daarnaast is de olie ook toepasbaar bij huid- en hoofdhuidirritaties en bij luieruitslag. Let wel op dat de pure koudgeperste Neemolie nooit direct in contact komt met de babyhuid. Pure Neemolie is te krachtig voor de tere babyhuid. Dus altijd verdunt op de huid aanbrengen.
 • Neemolie staat bekend om het tegen gaan en remmen van schimmelgroei en schimmelvorming.
 • Neemolie is ook toepasbaar op de huid van dieren, met name huisdieren en veeteelt met huidaandoeningen.

Pure Neemolie voor de haren:

 • Neemolie bestrijdt dunner wordend haar en haaruitval. Vaak wordt Neemolie toegevoegd in shampoos tegen dergelijke aandoeningen. Smeer daarom ook Neemolie direct op de hoofdhuid en masseer het zachtjes in. De hoofdhuid wordt gevoed en weer gezond. Uit een gezonde hoofdhuid groeit weer gezond haar.

Neem gebruiken voor het lichaam:

 • Door de krachtige antivirale eigenschappen wordt Neemolie gebruikt tegen vele tropische virussen en infecties.
 • Neemolie is een goede ontstekingsremmer bij pijnen aan de spieren en gewrichten.
 • Neemolie is een natuurlijk koortswerend middel dat effectief is tegen periodieke koorts en koortsverschijnselen.
 • Van de Neembladeren kan je Neemthee maken. Diabetici gebruiken deze thee. De thee heeft eigenschappen die de bloedsuikerspiegel in ons lichaam verlagen. De Neemthee heeft ook een bittere smaak. Dit is de juiste werking om de disbalans in ons lichaam weer op peil te brengen.
 • Neempoeder (fijngemalen gedroogde Neembladeren, bast en schors) heeft krachtige reinigende en zuiverende eigenschappen voor ons lichaam bij inname.
 • Neempoeder ontgift het bloed van onzuiverheden. Veelal staan deze inwendige onzuiverheden aan de basis van diverse huid- en lichaamsproblemen.

Pure Neemolie voor de tanden:

 • Pure Neemolie wordt ook regelmatig gebruikt als natuurlijke mondverzorging. Vaak tref je Neemolie of Neempoeder in natuurlijke tandpasta.
 • Neemolie bestrijdt bacteriën in de mond en maakt het tandvlees weer gezond.
 • Neemtakken worden gebruikt als tandenborstel. Borstel zachtjes met een Neemtakje de tanden, kiezen en tandvlees. De groei van bacteriën wordt hierdoor geremd. De bittere smaak in de mond zal na verloop van tijd verdwijnen.

Pure Neemolie voor het bestrijden van insecten en ongedierte:

 • Het klinkt misschien heel gek maar Neem wordt ook gebruikt als huishoudelijke pesticide en ecologisch bestrijdingsmiddel. Men gebruikt Neem in de landbouw voor de bestrijding van insecten zoals bladluizen, mijten, teken en motten.
 • Neem maakt insecten niet resistent. Chemische insectenwerende middelen maakt insecten en ongedierte wel resistent. Boeren die Neem gebruiken hebben geen tot weinig last van insecten en ongedierte.
 • Muggen kunnen de geur van Neemolie niet verdragen. Smeer een beetje Neemolie op de huid en de muggen blijven uit je buurt. In de tropen is het een veelvoorkomende methode om muggen te weren op de huid.

Pure Neemolie aanbrengen:

 • Gebruik Urban Africa Naturals pure Neemolie altijd verdunt op de babyhuid. Voor de babyhuid adviseren wij Neemzalf, deze zalf is nu ook verkrijgbaar in onze webshop.
 • Gebruik Neemolie alleen uitwendig.
 • Smeer enkele druppels olie op de aangedane (hoofd)huid en masseer het zachtjes in.
 • Slik Neemolie bij gebruik tijdens gebitsreiniging niet door.

Wil je ook de pure Neemolie ervaren op de huid, bestel dan direct in onze webshop.