Hoe maakt men actieve kool poeder

Actieve kool poeder ontstaat door het verhitten en oxideren van kokosnoten peulen. Men verhit deze peulen bij extreem hoge temperaturen totdat het in een soort van houtskool veranderd. Niet te verwarren met houtskool en briketten voor op de barbecue. Voor de actieve kool gebruikt men biologische kokosnoten. Door het fijn vermalen van de peulen ontstaat er een zwarte poeder. Deze poeder noemt men Actieve kool omdat het bestaat uit micro porosity. Deze poreuze textuur van de poeder heeft een zeer hoge negatieve elektrische lading, waardoor de actieve kool in staat is om positief geladen moleculen aan zich te binden en deze onschadelijk te maken, waarna deze worden afgevoerd. Door de bindende en afdrijvende werking heeft actieve kool verschillende toepassingen. in dit blog behandelen wij de 3 belangrijkste;

Mondgezondheid

Veel mondgezondheidsproducten met actieve kool als ingrediënt hebben veel voordelen voor de mondflora, zoals: antibacterieel, antischimmel en ontgifting. De meest bekende is natuurlijke het verwijderen van tandplak en aanslag op het gebit. De fijne natuurlijke poeder is een veilige en effectieve manier voor het bleken van je tanden. Mensen met veel tandaanslag als gevolg van overmatig rode wijn gebruik, roken of een onzorgvuldige mondhygiëne hebben met Activated charcoal heel veel baat. Hoe je hiermee je tanden optimaal reinigt is heel makkelijk;

Gebruik Activated Charcoal Powder voor het gebit

Doe lichtjes een natte tandenborstel in de Activated Charcoal Powder en poets hiermee je complete gebit, tong en ook je tandvlees, eigenlijk zoals je dagelijks je tanden poets. Spoel je mond vervolgens met water en poets hierna nogmaals het gebit totdat alle zwarte resten niet meer zichtbaar zijn in je mond. Afhankelijk van de aanslag op het gebit kun je de poetsbeurt meerdere malen per week herhalen.

actieve kool poeder

Interne detox

Als je de poeder gebruikt als detox voor je interne lichaam is het ook essentieel dat je veel water drinkt, minimaal 2 liters per dag, zodat je lichaam niet uitdroogt. Bovendien is het ook goed voor de afvoer van je interne afvalstoffen. De poeder is: food grade,  A-kwaliteit en vegan, gemaakt van biologische kokosnoten uit Ghana, dus geschikt voor consumptie.

Heb je last van je darmen of een fikse kater bijvoorbeeld, meng dan 2 theelepels actieve kool poeder in een glas met water. Roer het stevig door en drink daarna het glas leeg. Nadat je het zwarte drankje hebt opgedronken drink je ook nog 2 glazen water er achteraan. Je zult merken dat je spijsvertering kanaal hierop reageert, het gaat “borrelen”. Schrik niet, het product doet z’n werk.

Actieve kool voor huidmasker

Actieve kool poeder is in staat om microdeeltjes, zoals: stof, vuil, chemicaliën, gifstoffen en bacteriën naar de huid oppervlakte te trekken, zodat je deze gemakkelijker kan verwijderen. Vele cosmetica producten met een diep zuiverende werking hebben vaak actieve kool als ingrediënt. Deze cosmetica producten zijn met name geschikt voor mensen met een onzuivere huid.
Je kunt ook thuis zelf aan de slag gaan om een DIY gezicht detox masker te maken. Dit heb je allemaal nodig:

Zo ga je aan de slag:

Meng deze ingrediënten in het bakje tot een egale stroperige substantie. Verdeel deze over je gezicht met een kleine kwast of je vingertoppen. Ga daarna lekker rustig chillen voor 15 tot 20 minuten zodat de poeder zijn werk kan doen. Spoel daarna je huidje grondig schoon met lauw water, totdat alle zwarte elementen zijn verwijderd van je huid. Verzorg de huid daarna optimaal met een voedende natuurlijke dag crème of Shea butter van Urban Africa Naturals.

Ontdek dit vegan product en andere natural goodies uit ons assortiment met 10% korting* gebruik code: blog.

*Niet i.c.m. andere kortingscodes en is niet van toepassingen bij de aankoop van cadeaukaarten, afgeprijsde artikelen,  en groothandel.

Wat onze klanten zeggen
572 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.