Black Soap uit Ghana wordt al eeuwenlang handgemaakt volgens Afrikaans receptuur op basis van allerlei natuurlijke ingrediënten. Deze populaire zeep is al geruime tijd overgewaaid uit Afrika naar het westen.

In Amerika werd door de show van Dr. Oz het best bewaarde geheim uit Wes-Afrika belicht: African Black Soap of kortgezegd Black Soap. Deze zwarte zeep werkt goed tegen allerlei huidproblemen zoals: puistjes, acne en eczeem.

Het kan ook gebruikt worden als dieptereiniging voor de huid en haren. Echte African Black Soap is namelijk nooit zwart maar heeft een intense bruine kleur.

Wat is African Black Soap?

African Black Soap is een traditionele handgemaakte zeep op basis van een eeuwenoude receptuur uit West Afrika.

De zeep is niet zwart maar donker bruin van kleur, wat vaak voor verwarring zorgt als mensen het voor de eerst zien. Deze traditionele zwarte zeep, ook wel Alata Samina of Dudu Osu genoemd, wordt gemaakt in West-Afrika. De kleur van de zepen kunnen per batch verschillen van licht bruin tot donker bruin. De zeep bevat geen parfum en chemische toevoegingen.

African Black Soap uit Ghana wordt gebruikt om het lichaam, gezicht en haren te reinigen.

Black Soap uit Ghana bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals: Pure Shea Butter, as van geroosterde cacao peulen, Kokosolie, Moringa olie, Neemolie en limoensap. Het verzepingsproces komt op gang door de geroosterde cacaoschillen. De cacaoschillen worden vaak ook vervangen door bananenschillen.

Pas op voor Amerikaanse of Europese zwarte zeep, die bevatten vaak kunstmatige ingrediënten en is meestal ook zwart van kleur. Authentieke African Black Soap uit Ghana bestelt je in onze webshop.

Waarvoor kun je African Black Soap gebruiken?

De zeep kan je gebruiken voor de haren en (hoofd)huid aandoeningen. Gebruik de zeep als je last heb van huidproblemen zoals: eczeem, psoriasis, acne. De zeep zorgt voor een exfoliërende werking op je huid, je ervaart een diepte reiniging op je huid.

De huid voelt na gebruik glad en strak aan en is goed gereinigd. Gebruik de zeep afhankelijk van de huidaandoening maximaal 3-4 maal per week.

Voor hoofd huidaandoeningen zoals: hoofdhuidschilfers en hoofdhuid eczeem kun je ook Black Soap gebruiken. Je kunt dan ook direct je haren wassen met deze zwarte zeep. Hiervoor kun je ook de vloeibare African Black Soap gebruiken. Deze vorm is handiger en zuiniger in gebruik.

Wat doet de zeep voor je huid?

De zwarte zeep heeft een aantal therapeutische eigenschappen voor huidproblemen zoals: acne, eczeem, puistjes, huiduitslag en (hoofd)huidirritaties. De zeep verkleint de poriën en vermindert huid onzuiverheden die onder andere voorkomen bij eczeem.

De zeep heeft een exfoliërende werking op de opperlaag van de huid. Door de dieptereiniging verwijder je puistjes en maakt het donkere vlekken minder zichtbaar. Je scrubt als het ware lichtjes de bovenste laag van je huid. De toevoeging van ongeraffineerde Shea Butter zorgt voor een verzorgde en zachte huid.

Wat doet de zeep voor je haren?

Je kunt de zeep ook gebruiken als natuurlijke solid shampoo (voor alle haartypes). Daarom is deze zwarte zeep vooral geschikt voor mensen die niet goed reageren op shampoos met chemische toevoegingen of last hebben van een geïrriteerde hoofdhuid. Door de toevoeging van Shea Butter worden de haren direct gehydrateerd en gevoed.

Deze zeep wordt ook vaak door mensen met dreadlocks gebruikt. Ook mensen die hun haar vrij van chemische toevoegingen willen maken kunnen deze zeep als diep reinigende shampoo gebruiken. Voor het gebruik als Shampoo is de vloeibare Black Soap aan te raden. Deze vloeibare Black Soap uit Ghana is handiger en zuiniger in gebruik.

Hoe gebruik je de zwarte zeep?

Black Soap voor de haren: Schuim de zeep op tussen de natte handen voor het gebruik op de haren. Masseer de hoofdhuid zachtjes in en was de haren met het schuim. Laat de zeep ongeveer 2 minuten intrekken. Daarna uitspoelen met lauw water.

Black Soap voor het lichaam: Wrijf een nat washandje of bad spons over de zeep en breng het aan op het lichaam. De zeep reinigt de huid en verfijnt de huidstructuur. Laat de zeep ook ongeveer 2 minuten intrekken. Spoel de huid daarna af met lauw water.

Black Soap voor het gezicht: Met de vingertoppen masseer je het schuim in het gezicht met ronddraaiende bewegingen, vermijd de ogen. De zeep verwijderd dode huidcellen. Je huid ondergaat een dieptereiniging. Voor de beste werking kun je de zeep even laten intrekken en daarna afspoelen met lauw water.

Gebruik de zwarte zeep maximaal 3-4 maal per week afhankelijk van de conditie van je huid. Merk je dat je huid niet prettig aanvoelt na de eerste keer bij het gebruik in het gezicht of voelt je huid te droog of trekkerig aan, dan is het raadzaam minder schuim op je huid te gebruiken. Het is een natuurlijk en puur product dus less is more. Vervolgens hydrateer je je huid weer optimaal met een van onze natuurlijke voedende butters.

Zwarte zeep schuimt direct bij aanraking met water, dus laat de zeep niet in water liggen. De zeep lost dan op.

Traditionele African Black Soap uit Ghana is geconcentreerd en erg zuinig in gebruik. Je hebt er dus niet veel van nodig.

 

 

Wat onze klanten zeggen
503 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.