Black Soap uit Ghana.

Deze nieuwe trend is al geruime tijd overgewaaid uit Afrika. Voor Europa was Amerika, door de show van Dr. Oz, waarin hij het best bewaarde geheim uit Afrika belicht. African Black Soap of kortgezegd Black Soap. De zwarte zeep werkt goed tegen allerlei huidproblemen zoals puistjes en eczeem, maar kan ook gebruikt worden als dieptereiniging voor de huid en haren. De magie is dat de zeep zijn naam ontleend aan de bruine kleur en  is namelijk nooit zwart. Deze traditionele Afrikaanse zeep is niet uitgevonden in labs of dermatologisch getest. Black Soap uit Ghana wordt al eeuwen lang handgemaakt volgens Afrikaans receptuur met allerlei natuurlijke ingrediënten.

Wat is black soap?

African Black Soap is een traditionele handgemaakte zwarte zeep op basis van een eeuwenoude receptuur uit west Afrika. De zeep is niet zwart maar donker bruin van kleur, wat vaak voor verwarring zorgt als mensen het voor de eerst zien. Men verwacht een echte stuk zwarte zeep. Deze traditionele zwarte zeep (ook wel Alata Samina of Ose Dudu genoemd) wordt gemaakt in West-Afrika. De uiterlijke kenmerken kunnen per batch verschillen van licht bruin tot donker bruin. De zeep bevat geen parfum, dat maakt de geur typisch uit de natuur. African Black Soap uit Ghana wordt gebruikt om het lichaam, gezicht en haren mee te reinigen.

Black Soap uit Ghana bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals: Pure Shea Butter, cacao schillen, palmkernolie, neemolie en limoensap. De toegevoegde hoeveelheden en ingrediënten kunnen per stam, seizoen of gebied verschillen. Vaak worden de cacaoschillen vervangen door bananenschillen. Pas op voor Amerikaanse of Europese zeep, die bevatten vaak kunstmatige ingrediënten. Authentieke African Black Soap uit Ghana bestelt u in onze webshop.

Hoe gebruik je Black Soap?

Black Soap voor de haren:

Laat de zwarte zeep tussen de natte handen schuimen. Masseer de hoofdhuid zachtjes in en was de haren met het schuim. Laat de zeep ongeveer 2 minuten intrekken. Daarna uitspoelen met lauw water.

Black Soap voor het lichaam:

Wrijf een nat washandje of bad spons over de zeep en breng het aan op het lichaam. De zeep reinigt de huid en verfijnt de huidstructuur. Laat de zeep ongeveer 2 minuten intrekken. Spoel de huid daarna af met lauw water.

Black Soap voor het gezicht:

Met de vingertoppen masseer je het schuim in het gezicht met ronddraaiende bewegingen, vermijd de ogen. De zeep verwijderd dode huidcellen van de huid. Je huid ondergaat een dieptereiniging. Voor de beste werking kunt u de zeep even laten intrekken en daarna afspoelen met lauw water.

Merkt u dat uw huid niet prettig aanvoelt na de eerste keren van het gebruik in het gezicht of voelt je huid droog aan, dan is het raadzaam minder schuim op uw huid te gebruiken. Vervolgens is het raadzaam om uw huid weer optimaal te hydrateren, dat kan afhankelijk van uw huid met een bij voorkeur natuurlijke voedende crème.

Zwarte zeep schuimt direct bij aanraking met water, dus laat het niet in water liggen.

Traditionele African Black Soap uit Ghana is geconcentreerd en erg zuinig in gebruik. U heeft er dus niet veel van nodig.

Waarvoor kun je Black Soap gebruiken?

De zeep is erg geschikt voor mensen met (hoofd)huid aandoeningen. De zwarte zeep wordt gebruikt voor verschillende huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, acne en hoofdhuidaandoeningen zoals: hoofdhuidschilfers. Daarnaast kun je het ook gebruiken als Shampoo voor de haren. Daarvoor kun je ook de vloeibare African Black Soap gebruiken. Deze  vorm is handiger en zuiniger in gebruik.

Wat doet Black Soap voor je lichaam?

De zwarte zeep heeft een aantal therapeutische eigenschappen voor huidproblemen zoals: acne, eczeem, puistjes, huiduitslag en (hoofd)huidirritaties. Daarnaast verkleint de zeep de poriën en vermindert het huidonzuiverheden. De toevoeging van ongeraffineerde Shea Butter zorgt voor een verzorgde en zachte huid. De zeep heeft een exfoliërende werking op de huid. U scrubt als het ware lichtjes de bovenste laag van uw huid.

Wat doet Black Soap voor je haren?

U kunt de zeep ook gebruiken als shampoo (voor alle haartypes). Daarom is deze zwarte zeep vooral geschikt voor mensen die niet goed reageren op shampoos met chemische toevoegingen of last hebben van een geïrriteerde hoofdhuid. Door de toevoeging van Shea Butter worden de haren direct gehydrateerd en verzorgd. Deze zeep wordt ook vaak door mensen met dreadlocks gebruikt. Ook mensen die hun haar vrij van chemische toevoegingen willen maken kunnen deze zeep als diep reinigende shampoo gebruiken. Voor het gebruik als Shampoo is de vloeibare Black Soap aan te raden. De vloeibare Black Soap uit Ghana is handiger en zuiniger in gebruik.