Onze Black Soap uit Ghana wordt al eeuwenlang handgemaakt volgens Afrikaans receptuur op basis van natuurlijke ingrediënten. Deze populaire zeep is al geruime tijd overgewaaid uit Afrika naar het westen.

In Amerika werd in  de TV Show van Dr. Oz  het best bewaarde geheim uit West-Afrika belicht: African Black Soap of kort gezegd Black Soap. Deze zwarte zeep werkt goed tegen allerlei huidproblemen zoals puistjes, acne en eczeem. Maar African Black Soap kan ook gebruikt worden als dieptereiniging voor huid en haren.

Wat is African Black Soap?

African Black Soap is een traditionele handgemaakte zeep op basis van een eeuwenoude receptuur uit West Afrika.

De zeep is niet zwart, maar donkerbruin van kleur, wat  voor verwarring kan zorgen  als mensen de zeep  voor het eerst zien. Deze traditionele zwarte zeep, ook wel Alata Samina of Dudu Osu genoemd, wordt gemaakt in West-Afrika.

De kleur van de zepen kan per batch verschillen van lichtbruin tot donkerbruin. African Black Soap  bevat geen parfum en chemische toevoegingen.

African Black Soap uit Ghana wordt gebruikt om het lichaam, gezicht en haren te reinigen.

African Black Soap bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals: Pure Shea Butter, as van geroosterde cacaopeulen en kokosolie. Het verzepingsproces komt op gang door de geroosterde cacaoschillen. De cacaoschillen worden vaak vervangen door bananenschillen.

Pas op voor Amerikaanse of Europese zwarte zeep, die bevat vaak chemische ingrediënten en is meestal ook zwart van kleur. Authentieke African Black Soap uit Ghana bestel je in onze webshop.

Waarvoor kun je African Black Soap gebruiken?

De zeep kun je gebruiken voor de haren en (hoofd) huid-aandoeningen. Gebruik de zeep als je last hebt van huidproblemen zoals: eczeem, psoriasis, acne. De zeep zorgt voor een exfoliërende werking op je huid, je ervaart een dieptereiniging op je huid.

De huid voelt na gebruik glad en strak aan en is goed gereinigd. Gebruik de zeep afhankelijk van de huidaandoening maximaal 3-4 maal per week.

Voor hoofdhuid-aandoeningen,  zoals: hoofdhuidschilfers en hoofdhuid-eczeem, kun je ook Black Soap gebruiken. Je kunt dan direct je haren wassen met deze zwarte zeep. Hiervoor kun je ook de vloeibare African Black Soap gebruiken. Deze vorm is handiger en zuiniger in gebruik.

Wat doet de zeep voor je huid?

Onze Black Soap heeft een aantal therapeutische eigenschappen voor huidproblemen zoals: acne, eczeem, puistjes, huiduitslag en (hoofd)huidirritaties. De zeep verkleint de poriën en vermindert huidonzuiverheden die onder andere voorkomen bij eczeem.

De zeep heeft een exfoliërende werking op de opperlaag van de huid. Door de dieptereiniging verwijder je puistjes en maakt het donkere vlekken(hyperpigmentatie) minder zichtbaar. Je scrubt als het ware lichtjes de bovenste laag van je huid.

De toevoeging van ongeraffineerde Shea Butter zorgt voor een verzorgde en zachte huid.

Lees hier meer over de werking van African Black Soap bij huidaandoeningen

Wat doet onze  Black Soap  voor je haren?

Je kunt de zeep ook gebruiken als natuurlijke solid shampoo (voor alle haartypes). Daarom is de zwarte zeep vooral geschikt voor mensen die niet goed reageren op shampoos met chemische toevoegingen of last hebben van een geïrriteerde hoofdhuid.

Door de toevoeging van Shea Butter worden de haren direct gehydrateerd en gevoed.

De zeep wordt ook vaak door mensen met dreadlocks gebruikt. Ook mensen die hun haar vrij van chemische toevoegingen willen maken kunnen deze zeep als diep reinigende shampoo gebruiken.

Voor het gebruik als shampoo is de vloeibare Black Soap aan te raden. Deze vloeibare Black Soap uit Ghana is handiger en zuiniger in gebruik.

Hoe gebruik je deze zwarte zeep?

Black Soap voor de haren: Schuim de zeep voor gebruik op tussen de natte handen. Masseer de hoofdhuid zachtjes in en was de haren met het schuim. Laat de zeep ongeveer 2 minuten intrekken. Daarna uitspoelen met lauw water.

Black Soap voor het lichaam: Wrijf een nat washandje of badspons  over de zeep en breng het aan op het lichaam. De zeep reinigt de huid en verfijnt de huidstructuur. Laat de zeep ongeveer 2 minuten intrekken. Spoel de huid daarna af met lauw water.

Black Soap voor het gezicht: Masseer met  je  vingertoppen het schuim in het gezicht met ronddraaiende bewegingen, vermijd de ogen. De zeep verwijdert dode huidcellen. Je huid ondergaat een dieptereiniging. Voor de beste werking kun je de zeep even laten intrekken en daarna afspoelen met lauw water.

Gebruik de zwarte zeep maximaal 3-4 maal per week afhankelijk van de conditie van je huid. Als je merkt dat de huid na de eerste keer bij gebruik in het gezicht niet prettig aanvoelt of je huid voelt  droog of trekkerig aan, gebruik dan minder schuim.

Het is een natuurlijk en puur product, dus less is more. Vervolgens hydrateer je je huid weer optimaal met een van onze natuurlijke voedende butters.

Tip: Zwarte zeep schuimt direct bij aanraking met water, dus laat de zeep niet in water liggen. De zeep lost dan op.

Traditionele African Black Soap uit Ghana is geconcentreerd en erg zuinig in gebruik.  

 

Wat onze klanten zeggen
582 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.