Hoe werkt African Black Soap tegen acne?

African Black Soap tegen acne en puistjes wordt het meest toegepast. Toch kent deze zwarte zeep ook andere geheimen waar je heel blij van wordt. Daarom behandel ik in dit blogartikel alle vormen van het gebruik van African Black Soap op een rij. Uiteraard begin ik met onze meest voorkomende gebruikersritueel en dat is tegen acne. Wat kom je te weten na het lezen van dit bericht:

 • Wat is African Black Soap?

 • Wat doet Black Soap tegen acne?

 • Wat doet Black Soap voor het gezicht?

 • Wat doet African Black Soap voor het haar?

 • Wat doet Black Soap als make-up reiniging?

 • Hoe gebruik je African Black Soap?

Wat is African Black Soap?

Black Soap is een 100% natuurlijke zeep, die bevat diverse voedende en geneeskrachtige ingrediënten zoals: Neemolie, Shea Butter, Honing en Moringa olie. De zwarte zeep is afkomstig uit Ghana en is handgemaakt, op basis van een eeuwenoud recept uit West-Afrika. De basis ingrediënten verschillen per regio. In sommige Afrikaanse landen maken zij de African Black Soap met de as van geroosterde groene bananen schillen. Maar de meest voorkomende methode is op basis van de as van geroosterde cocoa peulen. De as wordt zeer fijn gemalen voor het gebruik in de zeep, hierdoor is de zeep donkerbruin van kleur. Hiermee brengen ze al eeuwenlang het verzepingsproces op gang. Dit is het best bewaarde geheim van deze 100% natuurlijke zeep.

Deze traditionele Black Soap maakt men in Afrika niet met chemische toevoegingen. Je ervaart dit ook direct als je de zwarte zeep ruikt. In West Afrika is de zeep ook bekend onder de namen: Du du Osun en Alata Samina.

Wat doet Black Soap tegen Acne?

Door het natuurlijke productieproces is deze zeep bij uitstek geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Black Soap heeft een diep reinigende werking, als het ware ondergaat je huid een lichte exfoliatie. Onze zeep is daarom goed voor mensen met acne klachten en puistjes. Ook is de zeep effectief tegen eczeem en psoriasis. De zeep verwijdert op een milde wijze alle overtollige onzuiverheden op de huid.

Daarnaast is de zeep ook voedende en huid herstellend omdat het boordevol pure oliën bevat. Hierin spelen de toegevoegde Shea Butter en Neemolie een belangrijke rol. De toegevoegde Neemolie is een pure koudgeperste olie die antibacterieel is en antischimmel. Dus voor een milde natuurlijke reiniging van de huid bij diverse huidaandoeningen raden wij African Black Soap aan.

Wat doet Black Soap voor je gezicht?

Deze zeep is een total body soap maar wordt het vaakst gebruikt voor het gezicht. Omdat we met name ons gezicht blootstellen aan vervuiling van buitenaf, is het essentieel het gezicht goed te reinigen. Ook heeft je gezicht naast het gebruik van make-up hierdoor ook veel te verduren. Een goed gereinigd gezicht is dus de basis om je dag af te sluiten.  Nadat je gezicht is gereinigd ga je over naar stap 2.

Stap 2 is het hydrateren van je huid, hierdoor krijgt je huid weer een natuurlijke glow. Je huid gaat weer stralen bij het gebruik van een natuurlijk verzorgingsproduct. In onze webshop kun je pure natuurlijke verzorgende butters vinden. Alle producten bevatten geen chemische toevoegingen zoals: schadelijke conserveringsmiddelen of verdikkingsmiddelen.

Heb je last van een droge tot zeer droge huid zonder verdere huidaandoeningen zoals: eczeem of psoriasis, dan is de Black Soap niet zo geschikt voor je. Wij adviseren dan onze Shea Butter Soap. Deze zeep is crèmige en bevat als basis ingrediënt Pure Shea Butter. Je zal vast bekend zijn met dit wonder goedje.

Wat doet African Black Soap voor het haar?

Een zeer bekende toepassing van African Black Soap is ook voor het grondig reinigen van je hoofdhuid en haren. De zeep heeft ook voor je haren een diep reinigende werking en voedt de zeep ook het haar met de natuurlijke ingrediënten. Vaak gebruikt men de vloeibare African Black Soap. Deze vorm werkt zeer makkelijker voor het gebruik als shampoo voor de haren. Je kunt het namelijk direct aanbrengen op je haren en hoofdhuid.

De African Black Soap shampoo is erg populair bij mensen die op een grondige manier hun haren willen ontdoen van haarlak, haargel en tal van andere stylingsproducten. Ook mensen met hoofd huidaandoeningen zoals: hoofdhuid schilfers, hoofdroos, eczeem en psoriasis wat op de hoofdhuid zit zijn gebaad bij onze Black Soap. De zeep is 100% natuurlijk en mild voor je hoofdhuid en haren.

vloeibare african black soap urban africa naturals

Wat doet Black Soap als make-up reiniging?

Zoals je al hebt gelezen is de werking van African Black Soap tegen Acne diep reinigend. Voor het verwijderen van make-up is deze zeep daarom ook zeer aan te raden. Make-up kan ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken, waardoor er veel huiduitslag of huidirritaties kunnen ontstaan. Je make-up wordt moeiteloos op een milde, natuurlijke en diep reinigende manier verwijderd. Na het gebruik van de zeep voelt je gezicht weer schoon en glad aan. De zeep is ook erg populair bij make-up artiesten in Amerika, door de uitzending van Dr OZ.

Hoe gebruik je African Black Soap?

Bij het gebruik van African Black Soap tegen Acne, kun je eventueel ook een plantaardige spons gebruiken. Met deze Loofah Spons ga je grondiger te werk bij het reinigen van de huid. Onze Loofah spons is gemaakt van een plant en is volledig natuurlijk. De spons heeft een zachte scrub effect en is daarom ook erg geschikt voor het verwijderen van je make up. Hoe ga je te werk bij het gebruik van African Black Soap tegen Acne, volg dit stappenplan:

 • maak je handpalmen nat
 • wrijf je natte handen over de zeep, je zult merken dat de zeep direct schuimt
 • breng het schuim uit je handpalmen aan op je gezicht en wrijf je huidje schoon
 • laat de zeep ongeveer 2 minuten intrekken, zodat de zeep kan inwerken op je huidaandoeningen
 • spoel vervolgens je gezicht schoon met lauw warm water. Je gezicht voelt daarna glad en eventuuel strak aan
 • masseer je gezicht droog met je handen, dat is goed voor de doorbloeding
 • breng vervolgens een voedende natuurlijke huidverzorgingsproduct aan, dat past bij je huidtype 

   

Tips:

 • De zeep is natuurlijk, waardoor zuinig in gebruik. Je hebt dus niet veel schuim nodig om je huidje te reinigen.
 • Leg de zeep bar na het altijd gebruik droog weg, zo gaat je zeep langer mee  of bestel ook ons zeepplankje.
 • Bij gebruik van de vloeibare Black Soap, schud de flacon goed voor het gebruik.
 • African Black Soap tegen acne is geen wondermiddel, maar helpt wel de symptomen te bestrijden. Let ook op je voeding en levensstijl.
 • De echte traditionele African Black Soap uit Ghana is donkerbruin van kleur en niet zwart.
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.