De kerstdagen staan voor de deur

De kerstboom schittert inmiddels in je woonkamer, nu nog de cadeautjes inslaan en laat het kerstfeest maar beginnen. Voor dit feest heb je natuurlijk je beste outfit aan en daarbij hoort ook een mooi feestkapsel. Haren strak in het lak of gel voor de perfecte sleek look.

Kerstkapsels

Het zal je niet verbazen, maar wij van Urban Africa Naturals zijn geen voorstanders van haarlak, wax en gel. Wij raden het ook niet af maar wees zuinig in het gebruik. 

Ik zal je in deze laatste nieuwsbrief van het jaar niet ontmoedigen  met de negatieve effecten hiervan, het is immers een feestmaand en dan doe je alles voor de perfecte kerstlook.

Haarlak en gelresten

Gelukkig is er African Black Soap, de diepreinigende natuurlijke zeep die als een magneet afrekent met vuil, wax, haarlak en gel. Hiermee kun je grondig je haren reinigen op een milde manier. Daarnaast geeft de toegevoegde Shea Butter in de zeep de perfecte verzachting voor je lokken.

Black Soap voor de haren gebruik je als volgt: maak je haren nat en schuim de zeep op tussen je natte handen. 

Masseer de hoofdhuid zachtjes in en was de haren met het schuim. Laat de zeep ongeveer 2 minuten intrekken. Daarna uitspoelen met lauw water. 

Na gebruik van onze African Black Soap maak je jouw haren handdoekdroog en  raden wij aan onze Shea Butter hair cream te gebruiken. Dit is een natuurlijke (leave-in) butter met pure ingrediënten zoals castorolie en kokosolie en niet te vergeten onze ster ingrediënt Shea Butter. Van deze mix worden je haartjes erg blij. De eigenschappen van deze leave in butter op een rij:

  • Maakt je haren zacht, pluisvrij, goed doorkambaar en gehydrateerd
  • Geeft je haren een mooie glans
  • Voedt en versterkt je haren optimaal

Beschadigd haarlak en gel je haar?

Haarlak kan je haar beschadigen vooral als je te veel gebruikt. Zorg ervoor dat je aan het einde van de dag je haar niet uitkamt om de  lak of wax eruit te krijgen, maar was je  haren grondig met lauwwarm water in combinatie met een natuurlijke shampoo of zeep. Als je dit niet grondig doet, blijft de haarlak vaak nog in je haar zitten. Dit kan leiden tot haarbreuk.

Belangrijk bij haarlak is dat je niet te veel gebruikt. Probeer een klein beetje te gebruiken in het begin. Als je niet genoeg hebt kun je altijd iets meer haarlak gebruiken.

Gel hoeft niet schadelijk te zijn voor je haren. Gel kan wel schadelijk zijn voor je hoofdhuid omdat er alcohol in zit, wat uitdroging veroorzaakt. En dat is weer niet goed voor je haar omdat  je een gezonde hoofdhuid nodig hebt als basis voor gezonde haren.

Ook kunnen allergische reacties ter hoogte van de hoofdhuid optreden door de chemische toevoegingen.

Wil je zelf je eigen natuurlijke haargel maken, bekijk dan deze korte video voor alle instructies.

 

 

 

 

 

Wat onze klanten zeggen
518 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.