Shea butter is een natuurlijke boter die alle huideigen vetten bevat om de eczeem huid optimaal te herstellen en te beschermen. Deze hydraterende crème is rijk aan essentiële vetzuren en vitamine A + E die de eczeem huid kan verlichten.

Je weet ongetwijfeld dat Shea Boter (karite boter) goed is voor diverse droge huidaandoeningen, maar in dit blog informeren wij je over de behandeling van Shea Butter voor je eczeem. We zetten daarom ook de meest voorkomende soorten eczeem op een rij die je kunt behandelen met deze rijke natuurlijke boter.

Verder in het blog gaan we in op de werking  van Shea Butter op de eczeem huid en waarom Shea Butter beter is voor je eczeem dan een hormoonzalf.

Wat doet Shea Butter tegen eczeem?

Wat is eczeem precies?

Welke soorten eczeem zijn er?

Hoe gebruik je Shea Butter voor je eczeem?

Wat doet Shea Butter tegen eczeem?

Zoals je al hebt gelezen is Shea Butter uitermate geschikt voor eczeem, doordat deze boter voedende en huidherstellende eigenschappen bevat die je kunt vergelijken met onze eigen natuurlijke huidvetten (talg). Deze vetten beschermen onze huid tegen negatieve invloeden en uitdroging van buitenaf.

Shea Butter is een effectief bewezen natuurlijk product voor de verzorging, verzachting en hydratatie van onze huid. Juist deze eigenschappen maken Shea Butter zo goed voor je eczeem en andere droge huidaandoeningen.

Deze Karite boter legt als het ware een natuurlijke beschermlaag over je huid zoals je eigen natuurlijke talg dat doet, waardoor het vocht vasthoudt en je huid voedt en herstelt. Daarnaast is Shea Butter ook jeukstillend. Je hoeft dus niet meer te krabben waardoor de huid weer tot rust komt.

Wat is eczeem precies?

Eczeem is een droge huidaandoening dat meestal gepaard gaat met een rode jeukende huid. Hoe het precies ontstaat is voor ons allemaal nog een raadsel. Wel staat vast dat bij mensen met eczeem de vet barrière van de huid niet optimaal is aangelegd, waardoor de huid feitelijk open staat en het vochtbehoud niet gereguleerd wordt.

Het gevolg hiervan is dat je huid niet beschermd wordt en uitdroogt, wat maakt dat je huid gevoeliger raakt en je afweersysteem daar extreem op gaat reageren.

Welke soorten eczeem zijn er?

Contacteczeem

Hier is er sprake van een allergie dat je lichaam heeft ontwikkeld voor een bepaalde stof (food / non food). Denk aan een ingrediënt in je verzorgingsproduct of voeding zoals conserveringsmiddelen, maar ook synthetische stoffen van kleding of beddengoed kunnen een boosdoener zijn.

Wij adviseren daarom altijd te letten op: voeding, kleding en je huidverzorging. Leef bewust en smeer bewust je huid in met natuurlijke Shea Butter of oliën zonder schadelijke conserveringsmiddelen.

Constitutioneel eczeem

Kinderen hebben het meeste last van deze eczeem vorm. Het is overigens ook de meest voorkomende vorm en is erfelijk bepaald. Het wordt ook wel atopisch eczeem genoemd. De kinderhuid reageert heel gevoelig op bepaalde stoffen uit de omgeving.

Vaak ontstaat er ook een allergische reactie en gaat deze eczeem vorm gepaard met een droge, schilferige en jeukende huid. Kinderen groeien vaak over constitutioneel eczeem heen. Een grote groep blijft toch met klachten achter zoals: een gevoelige droge huid.

Seborroïsch eczeem

Deze vorm van eczeem zit vaak op specifieke plekken zoals: het gezicht en tussen de lichaamsbeharing (wenkbrauwen, hoofdhuid) en herkenbaar aan de schilfers en roodheid.

Overige eczeem vormen

Er is nog een grote verzamelgroep eczeem vormen die kenmerken hebben van de bovengenoemde soorten. Deze eczeem vormen zijn onder andere: kapperseczeem, voetschimmel, zonne- en winter eczeem.

Ook hier gaat het om een extreem droge, trekkerige en gevoelige huid met vaak jeukklachten.

Hoe gebruik je Shea Butter voor je eczeem?

Shea Butter voor je eczeem gebruiken is altijd beter dan een hormoonzalf. Ik hoef je niet uit te leggen dat de reputatie van diverse hormoonzalven niet al te best is, dan heb ik mij nog netjes uitgedrukt.

Het meest funeste effect van hormoonzalven is een huid wat flinterdun wordt op de lange termijn. Soms ontstaat er zelf overbeharing op de eczeem plekken door deze hormoonzalven.

Dus wij raden het altijd af! Onze Shea Butter uit Ghana is 100% natuurlijk en ongeraffineerd, dus zonder conserveringsmiddelen. Puur natuur en volledig plantaardig voor je huidje dus en rijk aan essentiële vetzuren waar je huid van opknapt.

Je gebruikt Shea Butter voor je eczeem minimaal 2 x per dag of naar behoefte, het beste op een schone huid of als je net met lauwwarm water gedoucht bent. Je huid staat dan open waardoor de boter goed intrekt en zijn werk gaat doen.

Draai tussen je handpalmen onze Pure Shea Butter warm tot een egale substantie en smeer het over je hele lichaam. Geef de eczeem plekken wat extra aandacht door de boter rijkelijk in te masseren. Overdaad schaadt niet!

Heb je last van eczeem op je hoofdhuid dan kun je ook onze Neemzalf gebruiken. Deze zalf is speciaal samengesteld en verrijkt met Neemolie voor mensen die door jeuk hun huid openkrabben. Dus heb je naast een droge huid ook nog last van extreme jeuk of een onrustige huid, dan is Neemzalf of Neemolie een passendere oplossing.

Neemolie is een medicinale olie met een aardse geur, wat vaak even wennen is, maar ook zeer effectief bij de behandeling van extreme eczeem. In onze webshop tref je alle behandelmogelijkheden tegen eczeem en andere (hoofd) huidaandoeningen.

Let op: onze Neemolie is puur en koudgeperst en niet geschikt voor de baby huid. Gebruik voor de baby huid alleen onze pure Shea Butter of Neemzalf.

Gebruik code: blog en ontdek onze natuurlijke cosmetica met 10% korting*.

*Niet van toepassingen bij de aankoop van cadeaukaarten, afgeprijsde artikelen en ons groothandel assortiment en ook niet  i.c.m. andere kortingscodes.

 

 

 

Wat onze klanten zeggen
582 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.