Shea Butter kopen?

Om Shea Butter te kopen, heb je te maken met diverse soorten en kwaliteiten. Het is dan best lastig om de goede kwaliteit Shea Butter te ontdekken. Vrees niet, we helpen je een handje met deze kenmerken op een rij;

Waar komt Shea Butter vandaan?

Shea Butter komt uit west Afrika. De Shea bomen groeien in de droge savannah gebieden. Urban Africa Naturals haalt haar pure Shea Butter uit Ghana. Wij importeren onze pure ongeraffineerde biologische Shea Butter rechtsstreek uit de Shea Butter Community in Tamale. Daar heb je diverse vrouwen groepen, die constant dit heerlijke goedje voor ons vervaardigen. Shea Butter kopen bij Urban Africa Naturals betekent dus dat je deze vrouwen helpt een bestaan op de bouwen en financiële zelfstandigheid voor de community, hierdoor kunnen ook hun kinderen naar school. Wij onderhandelen daarom niet over hun prijzen. Hun verkoopprijs is onze inkoopprijs. Eerlijke handel dus. Shea Butter kopen bij Urban Africa Naturals staat gelijk aan de Shea Butter Community in Ghana steunen. In deze community wordt de Shea butter geproduceerd door lokale vrouwen, die met hun loon hun gezinnen onderhouden.

Hoe wordt Shea Butter gemaakt?

Het productieproces van Shea Butter is handmatig en zeer arbeidsintensief. Na het oogsten van de Shea noten kraken de vrouwen de noten en worden ze vervolgens gewassen, zongedroogd en daarna geroosterd. Na dit proces starten de vrouwen met het malen van de geroosterde noten tot een bruine pasta, daarna koken en filteren zij deze pasta. De filtering zorgt voor het verwijderen van alle overgebleven resten. Wat er dan overblijft is pure ongeraffineerde Shea Butter, een prachtige lichtgele of crèmekleurige boter. Dit productieproces is dan ook mede de reden dat Shea Butter een wat rokerige, nootachtige geur heeft.

Soorten Shea Butter kopen:

Shea Butter heb je in 5 classificaties. De Beste Shea Butter kopen kan dus in A-kwaliteit. Dan heb je ook het beste uit de Afrikaanse natuur. Puur en ongeraffineerde Shea Butter zonder chemische toevoegingen dus.

Waarvoor kan je Shea Butter gebruiken?

  • Shea Butter is het perfecte product om jouw huid optimaal te hydrateren én te verzorgen dankzij de unieke genezende eigenschappen van het product. Het is bijvoorbeeld ook een goed product om te gebruiken bij eczeem, psoriasis, droge huid aandoeningen en kleine wondjes. Shea Butter is een fijn product voor de zwangere buik, het helpt om de huid soepel te houden.
  • Shea Butter bevat goede vitaminen voor huid en haar zoals: vitamine A+ E. Vitamine A en E zijn dé oplossing voor onder andere celdeling van de huid. Ook om reeds ontstane littekens te verminderen, helpt het om Shea Butter in de huid te masseren. Het stofje Allantoïne bevordert genezingsprocessen, waardoor het product goed te gebruiken is voor allerlei huidkwaaltjes. Behalve voor de eerdergenoemde eczeem en wondjes, is het ook te gebruiken bij een verbrande huid. Het maakt de huid soepel, zacht en gehydrateerd. Het product biedt zelfs een lage natuurlijke bescherming tegen UV-straling.
  • Shea butter kan ook in het haar gebruikt worden. Bij krullend haar en kroeshaar zorgt het voor een goede verzorging en prachtige glans. Het is te gebruiken als verzorging voor het haar en de hoofdhuid door het product in het haar te laten zitten, maar je kunt het ook gebruiken als een fijn haarmasker en het vervolgens weer uitspoelen.
  • De Shea boter is bij kamertemperatuur best stevig van substantie en smelt door lichaamstemperatuur lekker je huid in. Het is bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken na het douchen, omdat je poriën openstaan en de butter dan snel in de huid trekt.

Shea Butter kopen van Urban Africa Naturals?

  • Urban Africa Naturals verkoopt 100% natuurlijke Shea butter. Er zitten dus geen chemische toevoegingen in het product en het is uiteraard ook niet op dieren getest. Shea Butter kopen bij Urban Africa Naturals is gegarandeerd veilig, biologisch en natuurlijk.
  • De Shea butter van Urban Africa Naturals is puur en ongeraffineerd, hierdoor zijn de genezende ingrediënten van dit natuurlijke product intact gebleven. Wanneer er chemische toevoegingen aan te pas komen, verliest de Shea Boter zijn kracht. Shea Butter heeft een houdbaarheid van gemiddeld 12 tot 14 maanden, mits droog en koel bewaard. Wil je Shea Butter kopen: Let hier dus zeker op bij de aanschaf.

Dit artikel kwam tot stand dankzij  een samenwerking met blogger Daisy van Diyaata.com

Wil je meer lezen over dit onderwerp, lees dan ook het Shea Butter dossier.

Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Share
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Hulp nodig?
%d bloggers liken dit: