Shea Butter kopen? Dit zijn de 20 kenmerken;

 1. Shea Butter wordt verkregen uit de Shea noten, van de Shea boom ofwel de Karité boom welke enkel en alleen te vinden is in Afrika. De boom draagt vruchten, vergelijkbaar met een pruim, waar in het midden de pit zit.
 2. De boom groeit over een strook van circa 300 km van Mali tot Benin, en dus ook Ghana! Urban Africa Naturals haalt haar pure Shea Butter uit Ghana. Dus Shea Butter kopen kan het beste via onze webshop.
 3. De pitten of noten van de vrucht bevatten zo’n 50 % vet waaruit de Shea butter verkregen wordt.
 4. De schil wordt van de noot gekraakt en de noten worden gewassen en gedroogd waarna ze worden gekraakt en geroosterd. Hierna kunnen de noten fijn worden gemaald tot er een soort pasta overblijft, in een chocolade kleur. De pasta wordt gekneed en gezuiverd en vervolgens verhit. Bij het verhitten komt de pure Shea boter boven drijven, die weer wordt gedroogd tot het uiteindelijke product overblijft.
 5. Wat overblijft is een prachtige lichtgele of crèmekleurige boter, bijna parelmoer!
 6. Dit productieproces is dan ook mede de reden dat Shea butter een wat rokerige, nootachtige geur heeft,
 7. Shea butter is het perfecte product om jouw huid optimaal te hydrateren én te verzorgen dankzij de unieke genezende eigenschappen van het product. Het is bijvoorbeeld ook een goed product om te gebruiken bij eczeem, kleine wondjes of insectenbeten.
 8. Niet voor niets wordt de Shea boom dan ook wel de Boom des Levens genoemd!
 9. Shea butter is een fijn product voor de zwangere buik, het helpt om de huid soepel te houden en dus zwangerschapsstriemen te voorkomen.
 10. Shea butter kan ook in het haar gebruikt worden. Bij krullend haar en kroeshaar zorgt het voor een goede verzorging en prachtige glans.
 11. Het is te gebruiken als verzorging voor haar en de hoofdhuid door het product in het haar te laten zitten, maar je kunt het ook gebruiken als een fijn haarmasker en het vervolgens weer uitspoelen.
 12. Shea butter bevat goede vitaminen voor huid en haar zoals vitamine A, E en F.
 13. Vitamine A en E zijn dé oplossing om striae te voorkomen, Shea boter is dus ideaal hiervoor. Ook om reeds ontstane littekens te verminderen, helpt het om de Shea butter in de huid te masseren.
 14. Het stofje Allantoïne bevordert genezingsprocessen, waardoor het product goed te gebruiken is voor allerlei kwaaltjes. Behalve voor de eerdergenoemde eczeem en wondjes, is het ook te gebruiken bij een verbrande huid.
 15. De Shea boter is bij kamertemperatuur hard van substantie en smelt door aanraking met je huid, je lichaamstemperatuur. Het is bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken na het douchen, omdat de butter dan snel vloeibaar wordt en direct in de huid trekt. Zo zacht als boter!
 16. Shea butter is zelfs een product wat helpt bij spierpijn en gewrichtspijn, het is ontstekingsremmend.
 17. Urban Africa Naturals verkoopt 100% natuurlijke Shea butter. Er zitten dus geen chemische toevoegingen in het product en het is uiteraard ook niet op dieren getest. Shea Butter kopen bij Urban Africa Naturals is gegarandeerd veilig en natuurlijk.
 18. Shea butter kopen bij Urban Africa Naturals staat gelijk aan de Shea Butter Community in Ghana gesteund. In deze community wordt de Shea butter geproduceerd door vele lokale vrouwen, die met hun loon hun gezin onderhouden. Eerlijke handel dus!
 19. Het product biedt zelfs een lage natuurlijke bescherming tegen UV-straling.
 20. De Shea butter van Urban Africa Naturals is rauw, puur en hierdoor blijven de genezende ingrediënten van het natuurlijke product intact. Wanneer er chemische toevoegingen aan te pas komen, verliest de Shea Boter zijn kracht. Shea Butter kopen: Let hier dus zeker op bij de aanschaf.

Dit artikel kwam tot stand dankzij  een samenwerking met blogger Daisy van Diyaata.com

Wil je meer lezen over dit onderwerp, lees dan ook het Shea Butter dossier.