Shea Butter uit Ghana

Waar Ghana ook om bekend staat is de ambachtelijke productie van natuurlijke verzorgingsproducten. Afrikaanse ingrediënten voor allerlei cosmetische en farmaceutische verzorgingsproducten. De hele wereld profiteert van de rijke Ghanese natuur en zo ook Urban Africa Naturals.

Er is een top 5 samengesteld van de beste grondstoffen uit de Afrikaanse natuur voor onze huid en haren. Het zal je niet verbazen dat Shea Butter uit Ghana als allerbeste op de eerste plaats staat.

Shea Butter staat met stip op 1

Hoe kan het ook anders, Shea Butter met stip op 1 en terecht. Dit goedje is afkomstig van de karitéboom die groeit in het savannegebied in West- Afrika. Nergens anders ter wereld zal je deze bomen aantreffen.

De karitéboom geeft noten en daarvan wordt  Shea Butter gemaakt. Het productieproces is handmatig en daardoor erg bewerkelijk. Gemaakt door groepen vrouwen die vaak in Ghanese coöperaties werken, waarbij de Shea Butter productie zorgt voor de hele community.

Deze Shea Butter productie zorgt voor werkgelegenheid waardoor vrouwen zelfstandig kunnen voorzien in het levensonderhoud van hun gezin. Dus als je Shea Butter koopt, steun je vaak hele dorpen en de toekomst van hun kinderen. Met de opbrengst van de Shea Butter verkoop kunnen deze kinderen naar school. Daarom steunt Urban Africa Naturals deze vrouwen door de aankoop van Shea Butter uit Ghana.

Shea Butter eigenschappen

Dat Shea Butter goed is voor onze huid en haren is al eeuwenoud bekend. Uit vele klinische studies in Amerika en Engeland blijkt dat Shea Butter geneeskrachtige eigenschappen bevat, doordat  Shea Butter onder andere vitamine A en E bevat.

Deze vitamines dienen onder andere voor verzorging, voeding en herstel van de huid. Daarom wordt Shea Butter veel toegepast in de farmaceutische industrie, maar ook de cosmetica branche maakt gretig gebruik van dit natuurlijke ingrediënt als basis voor verzorgingsproducten.

Men beweert dat Shea Butter uit Ghana de beste is. Wij van Urban Africa Naturals kunnen dat onderstrepen. Wij zijn al jaren Shea Butter liefhebbers.

Welke soorten Shea Butter zijn er?

 1. Ongeraffineerd.
 2. Geraffineerd.
 3. Shea olie.

Shea Butter ongeraffineerd

Ongeraffineerde Shea Butter bevat nog alle natuurlijk eigenschappen. Tijdens het productieproces  zijn geen chemicaliën gebruikt om de Shea butter  te raffineren en te ontgeuren. Alle voedende en geneeskrachtige eigenschappen zijn dus behouden gebleven tijdens de productie van Shea noot naar Shea Butter. Ongeraffineerde Shea Butter uit Ghana is crèmekleurig tot lichtgeel van kleur. 

Shea Butter geraffineerd

Geraffineerde Shea Butter bevat weinig tot niets van de natuurlijke eigenschappen. De Shea Butter is nauwelijks effectief in gebruik. Alle voedende en geneeskrachtige eigenschappen zijn verloren gegaan door over-processing en het gebruik van chemicaliën tijdens het productieproces van Shea noot naar Shea Butter.

Shea Butter Olie

Tijdens het productieproces van Shea noot naar Shea Butter komt er olie vrij. Deze gefractioneerde olie wordt opgevangen en afgescheiden tijdens het verwerkingsproces. Deze olie blijft vloeibaar en in de koele perioden van het jaar kan het wat stroperig worden, maar de karite olie stolt nooit helemaal zoals kokosolie.

Het is een rijke olie, boordevol essentiële vetzuren die goed zijn voor onze huid en haren. Shea olie is ook geschikt voor huid en hoofdhuid massage, effectief tegen een droge huid en droog haar. Mensen die Shea Butter te zwaar vinden voor het haar, adviseren wij deze olie als alternatief, wat voor mensen met sluik haar ook wonderen doet. Deze natuurlijke Shea Olie wordt steeds meer bekend als basisolie. 

Wat doet Shea Butter voor je huid?

 • Shea Butter zorgt voor optimale hydratatie en verzorging van de huid, met name de droge huid.
 • Shea Butter is rijk aan vitamine A en E die zorgen voor herstel van de huid, vooral bij wondgenezing of een geïrriteerde huid en de zwangere huid.
 • Voor mensen die last hebben van eczeem of psoriasis zorgt Shea Butter voor verlichting en werkt het jeukstillend.
 • Kortom, Shea Butter is de APK voor jouw huid!

Wat doet Shea Butter voor onze haren?

 • Shea Butter is bij uitstek geschikt voor mensen met krullen en kroeshaar.
 • De haren worden zachter en makkelijker kambaar.
 • Shea Butter geeft de haren glans en optimale hydratatie.
 • Krullen krijgen weer accent door Shea Butter, waardoor de haren minder pluizig worden.
 • Shea Butter is voedend voor de haren en bestrijdt een droge hoofdhuid.

Vind je de Pure Shea Butter te stug qua structuur voor je haren, probeer dan ook onze Shea Butter Haar Crème.

Shea Butter uit Ghana is dus onmisbaar in de lijst van de top 5 verzorgingsproducten uit Ghana.

In de databank van Pubmed tref je alle informatie over klinische en wetenschappelijke studies.

 

Wat onze klanten zeggen
582 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.