Leestijd 3 min

3 tips die helpen de zonverbrande huid te genezen

Een bruine gezonde gloed door het zonnen kan prachtig zijn, maar er zitten ook vervelende consequenties aan vast als je niet verantwoord zont. Een zonverbrande huid kan erg pijnlijk zijn. Je huid is dan rood en voelt erg heet en branderig aan. Daarna gaat het vervellen.

Onder invloed van de zon ontwikkelt je huid pigment en wordt het dikker. Dit geeft je een kleurtje en beschermt je tegen zonverbranding. Maar als je onbeschermd of niet genoeg zonnebrandcrème gebruikt, krijgt je huid geen tijd om haar bescherming op te bouwen en kun je verbranden. De snelheid van de verbranding van je huid hangt af van je huidtype.

Sommige personen verbranden sneller dan andere: dit heeft te maken met de hoeveelheid pigment in de huid. Dit pigment wordt ook wel melanine genoemd.  Het beschermt ons tegen de UV-stralen van de zon. 

Als de zon schijnt, beginnen de melanocyten (cellen) in onze huid extra melanine te produceren om te voorkomen dat UV-stralen te diep doordringen in onze huid. Dit geeft onze huid een beschermend laagje, een natuurlijk zonnescherm.

Te veel zon kan je huid op de lange termijn beschadigen. Het versnelt huidveroudering en verhoogt het risico op huidkanker. Daarom is voorkomen beter dan genezen, maar als je toch verbrandt, zijn er 3 dingen die je moet doen om dit ongemak te verlichten.

 

Wat te doen met zonverbrande huid

Verkoelen

Houd de huid koel. Snelle afkoeling helpt ontstekingen, pijn en steken te verlichten. Koeling zorgt ervoor dat de warmte aan de huid wordt onttrokken. Pas wel op dat je geen ijs rechtstreeks op de verbrande huid aanbrengt. Gebruik een koelcompressor of wikkel ijs in een katoenen doek.

Zon vermijden

Ben je verbrand, dan is het tijd om de huid niet langer bloot te stellen  aan de zon, zeker niet tijdens de warmste uren van de dag. Als je huid nog rood is en vervelt, zoek dan een schaduwrijke plek op, het liefst een plek waar het koel is.

Shea butter smeren

Pure shea butter doet wonderen voor de verbrande huid. Deze rijke boter bevat van nature rijke en voedende vetzuren, maar ook vitamine A en E die essentieel zijn voor het herstel en verbetering van de huid. 

De genezende eigenschappen van shea boter maken het de perfecte keuze voor een natuurlijke aftersun om de huid te kalmeren en ook ontstekingen te verminderen die worden veroorzaakt door de schadelijke stralen van de zon.

De aanwezigheid van antioxidanten, vooral ferulinezuur, geeft de huid een rustgevend en kalmerend effect. Dit helpt het verminderen van de zonschade op de huid, maar herstelt ook  de vochtbarrière van de huid die is aangetast door de zonnestralen.

Lees  hier meer over de helende werking van onze pure shea butter op je huid.

Wat onze klanten zeggen
577 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.