3 voordelen van kokosolie voor de huid

Droog haar, stinkende oksels, slechte adem en een woestijn droge huid, Mr. Koko kan je hierbij helpen, maar velen vragen zich af of kokosolie eigenlijk wel echt het wonderschoonheids-ingrediënt is?

Ik garandeer je dat deze olie wonderen doet voor je huid, tenminste als je de pure koudgeperste kokosolie hebt, waarbij alle eigenschappen intact zijn gebleven.

Blijf lezen om erachter te komen wat de top 3 voordelen van kokosolie voor de huid zijn.

 

Pure koudgeperste kokosolie voor je huid

Over het algemeen kun je stellen dat kokosolie helpt om vocht in de buitenste huidlaag vast te houden, daarnaast bevat kokosolie vetzuren, zoals linolzuur en laurinezuur, die een antibacteriële werking hebben.

 

3 voordelen voor de huid:

 

1. Kokosolie voorkomt uitdroging van de huid

Zoals eerder gezegd houdt kokosolie vocht vast in de opperhuid en dit zorgt dus voor langdurige hydratatie. Kokosolie kan uitdroging van de huid voorkomen als je het als afdichting van de bovenste huidlaag gebruikt.

De meest effectieve manier om een huidolie aan te brengen is als je huid nog vochtig is na het douchen. Met andere woorden smeer de olie direct in zonder je huid volledig af te drogen.

 

2. Pure kokosolie bestrijdt acne

Kokosolie kan helpen bij de behandeling van acne. Let wel op: dit geldt helaas niet voor alle vormen van acne en is niet geschikt voor alle huidtypen. Dus test vooraf uit hoe je huid reageert op de kokosolie. Binnen een week moet je al merken of het een no-go is voor je huidje.

De acne huid heeft een tekort aan linolzuur and guess what: kokosolie bevat hier een heel hoog gehalte van, daarnaast bevat het ook laurinezuur wat antimicrobieel werkt. Dit pakt de acne-veroorzakende bacteriën op de huid aan, waardoor eventuele  ontstekingen op de huid verminderen.

 

urban africa naturals

 

 

 

 

Hier nog een bonus tip: een ander effectief hulpmiddel bij het bestrijden van acne is de combinatie van kokosolie met   African Black Soap.

 

3. Kokosolie reinigt de huid grondig

Koudgeperste kokosolie is een perfect middel voor de oil on oil cleanse. Hiermee wordt bedoeld dat kokosolie in staat is om overtollige sebum (huidolie) en vuilresten te onttrekken van de huid. Omdat olie in olie oplost, kun je deze veelzijdige olie gebruiken als een zeer effectief reinigingsmiddel, zonder je huid uit te drogen zoals andere reinigingsproducten dat doen.

Omdat kokosolie vuil van de huid kan onttrekken is het ook effectief als een make-up remover. Sterker nog, deze olie is in staat zich te binden aan (waterproof) make-up waardoor het gemakkelijk van je huid verwijderd kan worden.  En nog een bonus voordeel: het is niet schadelijk voor je ogen.

Er zijn nog vele gezondheidsvoordelen van kokosolie die ik in een andere blog beschrijf. Wil je meer voordelen weten en het verschil tussen de diverse soorten kokosolie?dan is dit blog een aanrader. Kun je geen genoeg krijgen van onze pure olie omdat je het multifunctioneel wilt inzetten, bestel dan hier je bulkvoorraad kokosolie.

Vond je dit artikel interessant om te lezen? Volg dan ook onze social media kanalen, dan mis je geen blog artikelen meer!

 

 

Wat onze klanten zeggen
572 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.