Droge handen

Droge handen kunnen trekkerig aanvoelen op de huid en kunnen ook pijnlijk zijn als je ze niet goed verzorgt. Dit kan leiden tot kloofjes, ingescheurde nagelriemen en eczeem. Het is nu  volop winter en daar worden onze handen droger door. In dit blog lees je hoe dit komt en hoe je dit kunt verhelpen.

Oorzaken droge handen tijdens de winter

Tijdens de koude wintermaanden is de lucht  binnenshuis door het verwarmen van je huis een stuk droger. Droge verwarmingslucht  heeft een negatief effect op onze huid, dus ook op onze handen.

De luchtvochtigheid is over het algemeen tijdens de wintermaanden een stuk lager. Dat zorgt ervoor dat vocht uit je huid wordt onttrokken.  

Ook gaat de talgproductie, die zorgt voor de beschermlaag van je huid,  in een soort winterslaap. Je natuurlijke huidbarrière werkt dan iets vertraagd, zeker in het begin van de winter als je huid nog aan de kou moet wennen. 

Door de kou trekken onze bloedvaatjes onder de huid samen, wat voor een verminderde zuurstoftoevoer naar de handen en voeten kan zorgen. 

Zo verzorg je droge handen

Veel handcrèmes zijn jammer genoeg gemaakt met chemische ingrediënten waar onze droge handen negatief op kunnen reageren. Denk  aan, uitslag, jeuk of zelfs uitdroging. Droge handen kun je daarom het beste beschermen en verzorgen door ze goed in te smeren met een voedend natuurlijk product. Doe dat voordat je gaat slapen zodat ze kunnen herstellen en smeer je handen overdag in als hydratatie en bescherming na het handen wassen. 

Onze natuurlijke handcrème op basis van pure en biologische voedende ingrediënten zoals  shea buttercocoa butter en koudgeperste kokosolie bevat alles wat je droge handen nodig hebben om de winter door te komen. Daarnaast stimuleert de pure  pepermuntolie de doorbloeding en geeft het je handen een fris gevoel.

Deze ingrediënten hebben een helende, ontstekingsremmende en verkwikkende werking op de huid en bevatten voedende eigenschappen die helpen bij het bestrijden van kloofjes en ingescheurde nagelriemen. 

Shea butter en cocoa butter stimuleren  de aanmaak van collageen en voeden je handen en nagelriemen. Hierdoor worden je droge handen weer mooi en soepel. 

Tip voor droge handen 

Vergeet niet je handschoenen te dragen bij erg koud weer: kou leidt tot een verminderde bloedcirculatie, wat onze handen extra  uitdroogt. Dus smeer gerust ook voor het dragen van je handschoenen je handen in.

Onze Shea butter hand- en voetcrème gebruik niet alleen voor droge handen maar  is ook ideaal voor droge voeten en hielen.

  

Wat onze klanten zeggen
577 beoordelingen
×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.