Luizen bestrijden

Luizendag is opgericht door het LSH, het Landelijke Steunpunt Hoofdluis. Zij streven ernaar dat ouders de haren van kinderen kammen en verzorgen zodat er bij controle op school geen luizen of neten meer onder de kinderen heersen. Iedereen dus luisvrij. Maar gaat dat wel zo makkelijk? Ervaring leert dat ouders letterlijk met de handen in het haar (van hun kind) zitten.

Om te weten hoe je dit het beste aanpakt, moeten we eerst duiken in het bestaan van dit klein griezelig beestje, want hoofdluizen zijn steeds vaker resistent tegen antiluizen crèmepjes van de drogisterijen op chemische basis zoals malathion en permetrine.

Luizen bestrijden met Neemolie

Deze chemische middelen zorgen ervoor dat de luizen stikken maar tegelijkertijd smeren wij deze schadelijke stoffen ook op onze hoofdhuid en haren. Een natuurlijk alternatief om luizen te bestrijden is Neemolie. Het is een pure geneeskrachtige olie die niet schadelijk is voor de huid. de olie heeft wel een aardse geur die vaak niet als zeer aangenaam wordt ervaren. Verder in dit blog lees je meer over deze natuurlijke olie en de positieve effecten. Nu nog even terug naar Meneer Luis.

Hoofdluizen krijg je door contact met een andere persoon die luizen heeft. De luizen lopen dus van het hoofd van persoon A naar het hoofd van persoon B. Dus alle verhalen over verplaatsing via kleding en beddengoed kunnen wij tot het rijk der fabels rekenen. Ook zwemmen (het chloorwater) is geen effectief middel tegen hoofdluizen. Om luizen effectief te bestrijden is Neemolie aan te raden. De sterke aardse geur en de medicinale werking van deze olie werken verstikkend voor luizen, waardoor ze dood gaan.

Luizen leven

Als een luis niet op een hoofd met haren zit, zijn vertrouwde comfortabele omgeving dus, kan hij nog ongeveer 2 dagen leven. Echter sterven ze sneller bij extreem hoge en lage temperaturen of een omgeving met een lage luchtvochtigheid. Normaal gesproken sterven ze binnen 8 tot 24 uur door uitdroging buiten het mensenhoofd.

Luizen leggen eitjes, ook wel Neten genoemd, die na 6 dagen uitkomen. Uit deze eitjes komen Nimfen, dat zijn baby luisjes. De neten bevatten van nature een waterbestendige lijmachtige substantie, zelf nadat de Nimfen hun eitjes hebben verlaten blijft deze substantie nog wekenlang plakken.

Nimfen liggen vaak plat tegen de haarwortel aan en glippen zeer gemakkelijk tussen de tanden van een kam of netenkam. Door je haren te kammen met onze pure onverdunde Neemolie blijven ze wel plakken. De olie is dik en stroperig waardoor ze niet wegkomen als je de haren insmeert met deze olie voor het kammen van de haren. Masseer de olie daarom rijkelijk in voor het gewenste resultaat.

We zeiden het al dat de luis op het hoofd leeft, tussen de haren. In deze vertrouwde omgeving leeft hij ongeveer één maand en legt dagelijks vier tot acht eitjes. In die maand leeft meneer Luis van ons bloed en voedt zich gemiddeld 5 keer met ons bloed. Tijdens deze bloedroof spuit de luis stolling remmend speeksel in dat voorkomt dat onze hoofdhuid weer sluit. Hierdoor ervaren mensen veel jeuk op het hoofd. Dit komt dus niet door de luizenpootjes zoals men beweert.

In extreme gevallen kan het openkrabben van luizenwondjes resulteren in ontstekingen op de hoofdhuid. Ook hiervoor kun je Neemolie gebruiken, deze bevat van nature antibacteriële en antischimmel eigenschappen. Gelukkig heeft ongeveer 50 procent van de mensen hier geen last van en voelen ze de luizen niet kriebelen.

Luizen komen het meeste voor bij jonge kinderen en met name meisjes doordat zij veel haar contact hebben en vaak ook langere haren. De populaire besmettingsgebieden zijn: crèches, basisscholen, maar ook middelbare scholen en sportverenigingen, door de selfies die onderling gemaakt worden, waardoor steeds de hoofdjes tegen elkaar worden gezet.

Neemolie voor bladluis

Neemolie is ook een goede antiluis middel voor bladluis bij planten. Luizen bestrijden met Neemolie heeft het voordeel dat je geen pesticiden hoeft te gebruiken voor de planten. Neemolie is milieuvriendelijker en volledig plantaardig.

In de nationale bibliotheek van de geneeskunde PubMed lees je meer over de klinische studies en onderzoeksresultaten van Neemolie voor mens en mileu.

Luizen bestrijding op natuurlijke basis

Voor de behandeling van luizen of de symptomen is Neemolie de basis met eventueel een Neten kam. Deze olie zorgt er ook voor dat je hoofdhuid niet uitdroogt en dus vet blijft. Zo kun je de luizen en neten het beste meekrijgen en heb je ook direct een natuurlijke oplossing tegen de jeuk of het herstellen van de wondjes die zijn ontstaan door het jeuken. Het werkt dus jeukstillend maar ook bacterieremmend. Onze Neemolie is 100% natuurlijk en bevat slechts 1 ingrediënt in de flacon en 0% chemische toevoegingen.

Onze koudgeperste Neemolie bevat de volgende eigenschappen:

    • Jeuk verlichtend
    • Parasieten- en insectendodend
    • Rijk aan vitamines en onverzadigde vetzuren
    • Ontstekingsremmend
    • Schimmeldodend
    • Huid verzorgend bij huidontsteking, wonden en zweren
    • Huid regenererend

Hoe gebruik je Neemolie om Luizen te bestrijden?

Haal met de meegeleverde houten spatel of schone vingers een kleine hoeveelheid olie uit de flacon, breng deze rijkelijk aan op de hoofdhuid waar de luizen en neten zich bevinden maar ook het gebied erom heen.  Als de olie gestolt is (tijdens de wintermaanden) dan merk je dat de olie verandert qua structuur. Als het in aanraking komt met je lichaamstemperatuur wordt het dan weer olieachtig, waardoor het makkelijker in de huid trekt.

Waarvoor kan je Neemolie ook gebruiken?

Luizen bestrijden op je hoofd en in de natuur met Neemolie is een effectief natuurlijk middel maar je kunt Neemolie ook nog gebruiken voor diverse andere huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis met de volgende verschijnselen op de huid of hoofdhuid:

     • schilfers
     • kloofjes of korstjes
     • droge tot extreem droge huid
     • jeukende huid
     • trekkerige huid
     • roodheid de huid

Bewaar Urban Africa Naturals Neemolie altijd droog en koel. Tijdens warme temperaturen kun je het gerust in de koelkast bewaren.

Heb je na het lezen van dit blogartikel nog vragen, neem gerust contact met ons op of lees meer over alle toepassingen van Neemolie.

×
Welkom bij Urban Africa Naturals
Klik onderstaande link voor een WhatsApp gesprek of stuur een mail naar onze KLANTENSERVICE.
× Advies nodig? Stel hier je vraag.